Blog

Scoica verde sau Perna canaliculus

Scoica verde sau Perna canaliculus, provine din apele care înconjoară Noua Zeelanda. Aceste scoici verzi sunt cunoscute ca fiind cel mai mare tip de midii din lume. Numele lor provine de la aspectul scoicilor, ale caror coji sunt de culoare verde.

Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase atunci când sunt preparate, scoicile verzi sunt bogate în minerale, aminoacizi esenţiali, glicoproteine. De asemenea, acizi graşi omega 3 EPA şi DHA – despre care se ştie că au o gamă largă de roluri dovedite în organism.

Scoicile verzi conţin şi caţiva compuşi antiinflamatori despre care se spune că tratează afecţiunile inflamatorii, inclusiv astmul şi artrita.

Acest complex unic și patentat Omega 3 are în componența sa 30 acizi grași sănătoși, inclusiv Omega 3 DHA și EPA.

O altă caracteristică a uleiului de scoici este că Omega 3 pe care îi conține sunt acizi grași atașați de fosfolipide într-o formă concentrate.

Scoica verde

Scoica verde şi beneficiile ei vindecătoare

Interesul faţă de potenţialele beneficii pentru sănătate ale acestor scoici debutează de la începutul anilor 1960. A provenit din observaţia că populaţia maoră avea o incidenţă mai mică a cazurilor de artrită faţă de populaţia de pe continent.

Cum se explică acest lucru? Maorii, adică populaţia indigenă a Noii Zeelande, consumau acest tip de scoică. Ea, fiind bogată în sulfat de condroitină, o componentă a ţesuturilor conjunctive precum articulaţiile şi oasele, reducea inflamaţia şi îmbunătaţea sănătatea sistemului osos.

Pe lângă aceşti nutrienţi antiinflamatori, midiile sunt o sursă bogată de zinc şi o sursă excelentă de fier, seleniu şi câteva vitamine B.

Extractul de scoică verde este una dintre cele mai eficiente surse nutritive suplimentare disponibile. Pe cont propriu, poate face aceeaşi cantitate de „muncă” precum un supliment cu multivitamine.

O extrem de mare parte din populația planetei suferă astăzi de afecțiunea cronică de tip inflamator. Aceasta cauzează dureri la nivel de articulații – reumatismul, care apare îndeosebi după împlinirea vârstei de de 50 de ani.

Există mai multe tipuri de reumatism, această denumire fiind folosită pentru afecțiunile articulațiilor, oaselor și mușchilor – reumatism articular, reumatism articular acut, reumatism inflamator, reumatism degenerativ, poliartrită reumatoidă etc. Ca să înțelegem gravitatea acestei afecțiuni, putem observa că în România, circa 60% din populație are o boală reumatică.

Scoica verde

Cum tratăm artroza

Printre bolile reumatice, artroza este una dintre cele mai des întâlnite, fiind o afecțiune inflamatorie cronică.

Artroza afectează articulațiile printr-o acțiune de deteriorare a cartilajului, o deteriorare lentă și, din păcate, ireversibilă. Pot fi afectate toate articulațiile, însă de cele mai multe ori discutăm despre acele articulații pe care le folosim mai des. De exemplu, coxartoza este denumirea pentru afecțiunea inflamatorie care se manifestă la nivelul articulației șoldului.

Întâlnim apoi probleme la nivelul genunchiului (gonartroză) sau al coloanei vertebrale (spondilartroză). Toate aceste probleme de sănătate sunt cauzate de mai mulți factori, de la cei ereditari, la suprasolicitarea articulațiilor prin efort, prin tulburări endocrine sau de nutriție, prin traumatisme ș.a.m.d.

Tendoflexin capsule cu scoică verde are un efect multiplu în reducerea inflamației, care duce la ameliorarea durerii articulare. De asemenea, Tendoflexin capsule cu scoică verde îmbunătățește circulația la nivelul zonei afectate, iar acest lucru provoacă un aport crescut de substanțe necesare în procesul de reparare tisulară a structurilor articulare și periarticulare – cartilaj, sinovială, capsulă, ligamente, tendoane , precum și lubrifierea articulației, creșterea mobilității articulațiilor.

Pentru sportivi, este cunoscută situația în care apare o inflamație musculară după antrenament. Sportivii cu experiență știu că dacă aceasta nu este tratată, poate contracara efectele pozitive ale sportului.

Durerea musculară cu debut întârziat se caracterizează prin durere şi rigiditate musculară care apare la 24-48 de ore după un antrenament intens şi poate dura câteva zile.

Scoica verde –  siguranţă şi efecte secundare

Deoarece scoica verde este un tip de crustacee, trebuie să evitaţi suplimentele care o conţin dacă aveţi o alergie sau intoleranţă la crustacee.

Efectele sunt extrem de benefice, deoarece nu are efecte secundare cunoscute atunci când este administrat. Fiind un produs natural, țineți cont că Tendoflexin trebuie să fie evitat de persoanele cu alergii la moluște. Fosfolipidele naturale din produs pot avea acest efect, exact ca la ingerarea mâncărurilor din moluște.

A se consulta medicul specialist înainte de consum în cazul femeilor gravide sau care alăptează.

Surse: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6673984/

Share this post

Leave your thought here