Blog

Stai departe de ispite

Fiți realiști! Faceți-vă planuri! Țineți-vă mereu de ele! Această ecuație simplă ajută în orice situație, dar mai ales atunci când vine vorba de slăbire.  Pentru că suntem realiști vă vom spune, din capul locului, că slăbirea sănătoasă este un proces de lungă durată.

Pe lângă nervii de oțel și voința de fier, aveți nevoie de dietă, mișcare și consiliere profesionistă. Nu există scurtături sau cheat-uri. Nu există pastile minune sau dispozitive miraculoase. Există doar sudoare și un plan pe care trebuie să îl respectați cu dârzenie. Există ajutor. Când biciul lui Dumnezeu, când mama răniților, trainerii știu cum să vă vină în ajutor atunci când voința vă slăbește. Există dietă. Chiar dacă taie tot ce este ”bun” de pe lista de cumpărături, nutriționiștii știu cum să vă echilibreze alimentația de zi cu zi. Există partener.

Distrugătorul de zahăr: Gymnema sylvestre sau Gurmar

Gymnema sylvestre sau Gurmar, este o plantă care face praf și pulbere pofta de dulciuri. Există sute de studii care vorbesc despre Gymnema sylvestre și despre proprietățile sale de scăderea a glicemiei și de modulare a gustului dulce. Sunt studii medicale, științifice și academice care spun și dovedesc cât de fantastică este această plantă.

Așadar nu te vom curta! Nu te vom minți și nici nu vom negocia cu tine termenii unei cure.

Vrei rezultate atunci fă-ți planul și ține-te de el.

Noi te ajutăm pentru că ne-am pus mintea la contribuție și am născocit Ф Slab. Realizat după o rețetă originală, Ф Slab este  un supliment nutritiv care se integrează perfect în ecuația slăbirii. Acesta este un produs care conține ingrediente 100% naturale cum sunt Gymnema sylvestre, Moringa și Guarna.  Acestea vor acționa pe diverse căi pentru stimularea proceselor metabolice într-un mod organic.

Alături de mișcare și dietă, Ф Slab te va ajuta să scapi de kilogramele nedorite, rapid și eficient.  Pentru rezultate optime prepară dintr-un plic de Ф Slab, apă plată și zeama de la o jumătate de lămâie un suc pe care să îl bei înainte de micul dejun și de masa de prânz. Vei simți pe limba ta cum apetitul pentru dulciuri va scădea de la o zi la alta.

Ф Slab îți va pondera poftele

Ф Slab îți va pondera poftele și zahărul sau alimentele dulci vor dispărea de la sine de pe lista ta de cumpărături. Chiar dacă te vei încăpățâna să mănânci preponderent carbohidrați ingredientele din acest supliment alimentar te vor ajuta să nu metabolizezi atâtea glucide pe cât ai mâncat la o masă. Așadar vei ajunge să mănânci mai puțin și mult mai sănătos pentru că Ф Slab modulează apetitul.

Noi, cei de la Cerasus am fost realiști, ne-am dorit imposibilul, ne-am făcut un plan și ne-am ținut de el. Am creat un supliment alimentar sănătos care să devină partenerul de nădejde al celor care vor mai mult de la viață. Nu trebuie să ne credeți pe noi pe cuvânt. Există studii.

1. Gymnema sylvestre reduce pofta de dulciuri

Gymnema sylvestre ajută la reducerea poftelor de zahăr și de alimente dulci. Unul dintre principalele componente active din această plantă este acidul gimnemic, care ajută la suprimarea poftei de alimente dulci. Când este consumat înainte de alimente sau băuturi dulci, acidul gimnemic blochează receptorii gustului dulce aflați pe papilele gustative.

Cercetările arată că extractele gymnema sylvestre pot reduce capacitatea de a simți gustul dulce și, astfel, fac alimentele care conțin zahar mai puțin atractive.

Într-un studiu efectuat la persoane sănătoase care au ținut post, jumătate dintre subiecți au primit un preparat pe bază de gymnema sylvestre. Cei care au primit suplimentul au avut mai puțin apetit pentru alimente dulci și au fost mai predispuși să-și limiteze consumul alimentar, comparativ cu cei care nu au luat acest preparat.

Efectele percepției gustului dulce și a valorii calorice a unei gustări asupra aportului alimentar pe termen scurt.

Pentru a determina efectele caloriilor din alimentele consumate cât și percepția gustului dulce al alimentelor ingerate, subiecții cu greutate normală, care au ținut post în prealabil, au ingerat o băutură îndulcită cu zaharoză (1,1 g/kg) sau ester L-aspartil-L-fenilalanil (Aspartam, 0,011 g/kg)sau o băutură fără îndulcitor adăugat. Percepția gustului dulce a băuturii a fost redusă la jumătate din subiecții participanți la acest studiu prin aplicarea orală, în prealabil, a extractelor de gymnema sylvestre. La o oră după administrarea acestor extracte, subiecților le-au fost prezentate gustări și s-au calculat cantitățile de nutrienți ingerați.

Subiecții a căror percepție a gustului dulce fusese scăzută prin administrarea de extracte din Gymnema sylvestre au consumat mai puține calorii și gustări dulci decât cei a căror percepție a gustului dulce nu a fost alterată. Caloriile nu au afectat aportul alimentar. Efectul caloriilor și percepția gustului dulce au fost, de asemenea, evaluate pe variabilele presupuse a se corela cu saturația. Evaluarea gustului dulce nu a fost corelată  cu cantității de calorii ingerate, percepție sau consum.

Estimările pentru subiecți privind cantitatea de milkshake  pe care ar bea-o dacă ar avea ocazia să o facă, indiferent dacă ar simți sau nu senzația de foame, au fost legate de aportul global și de aportul de carbohidrați. Constatările indica faptul ca aspectele hedoniste ale gustului au o importanță mai mare decât caloriile în determinarea aportului alimentar pe termen scurt.

CONCLUZIE

Acizii gimemici din Gymnema sylvestre pot bloca receptorii de zahăr aflați în papilele gustative de pe limba dumneavoastră, scăzând capacitatea de a simți gustul dulce. Acest lucru poate duce la reducerea poftelor de alimente dulci care conțin zahăr.

2. Gymnema sylvestre ajută la scăderea nivelului zahărului din sânge prin scăderea absorbției glucozei la nivel intestinal

Gymnema sylvestre este considerată a avea proprietăți antidiabetice. Ca supliment, acesta a fost utilizat în asociere cu alte medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat în vederea scăderii glicemiei. Gymnema sylvestre se mai numește și Gurmar. Acesta este un termen în limba hindi care înseamnă “distrugătorul de zahăr”. Asemănător efectelor sale asupra papilelor gustative, Gymnema sylvestre poate, de asemenea, să blocheze receptorii e glitazonă din intestine și, prin urmare, să moduleze absorbția zahărului la nivel intestinal, scăzând nivelul zahărului din sânge după masă. Cercetările arată un potențial puternic în ceea ce privește capacitatea Gymnema sylvestre de a scădea nivelul zahărului din sânge atunci când este asociat cu medicamentație antidiabetică specifică. Studiile au demonstrat faptul că administrarea a 200-400 mg de acid gimnemic reduce absorbția intestinală a glucozei.

Gymnema sylvestre în tratarea diabetului: de la plante medicinale la terapiile viitorului.

  1. Molecular Biology and Biotechnology Division, ICAR-National Bureau of Fish Genetic Resources, Canal Ring Road, P.O. Dilkusha, Lucknow- 226002, Uttar Pradesh. India.
  2. Molecular Biology and Biotechnology Division, ICAR-National Bureau of Fish Genetic Resources, Canal Ring Road, P.O. Dilkusha, Lucknow-226002, Uttar Pradesh. India.
  3. Department of Medical Biotechnology, Yeungnam University, 280 Daehak-ro, Gyeongsan, Gyeongbuk 712-749. Korea.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27834124

Diabetul a crescut cu o rată fără precedent și apare ca o amenințare globală la nivel mondial. Abordarea studiilor farmacologice privind diabetul zaharat a cunoscut o schimbare remarcabilă trecând de la medicamentele convenționale la terapii care utilizează fitomolecule bioactive din surse naturale. Eficacitatea potențială a produselor naturale, împreună cu costurile reduse și efectele secundare minime, au revoluționat întregul concept al programelor de descoperire și gestionare a medicamentelor.

O astfel de plantă benefică este Gymnema sylvestre, care posedă proprietăți hipoglicemice remarcabile și formează platforma terapeutică a diabetului în sistemul tradițional de medicație. Prezentul articol discută semnificația Gymnema sylvestre în managementul diabetului, amestecurile din alte plante și planta în sine împreună cu standardizarea acestuia și studiile clinice pe modele animale și de ce receptorul de glitazonă (PPARγ) poate servi ca o țintă moleculară pentru analogii acidului gimnemic. Astfel de studii ar defini bazele moleculare ale moleculelor bioactive care ar ajuta la dezvoltarea terapiilor naturiste în tratamentul diabetului.

CONCLUZIE

Gymnema sylvestre are proprietăți antidiabetice și poate bloca receptorii de zahăr din intestine pentru a scădea absorbția glucozei și a reduce nivelul de zahăr din sânge după o masă.

3. Gymnema sylvestre contribuie la menținerea unui nivel normal de insulină în fluxul sangvin prin stimularea creșterii producției endogene a acestui hormon.

Rolul Gymnema sylvestre în secreția de insulină și regenerarea celulelor pancreatice contribuie, de asemenea, eficient la scăderea glicemiei. Dacă aveți prediabet sau diabet zaharat de tip 2, corpul dumneavoastră nu secretă suficientă insulină sau celulele devin mai puțin sensibile la aceasta, în timp. Acest lucru determină apariția unor nivele crescute de glucoză în sânge în mod constant. Gymnema sylvestre stimulează producerea de insulină de către celulele beta din pancreas, favorizând și regenerarea acestora. Acest lucru poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Medicamente tradiționale ajută la creșterea secreției de insulină și a sensibilității organismului la aceasta, însă, terapiile pe bază de plante câștigă teren în managementul diabetului zaharat. Să nu uităm faptul că, metforminul, primul medicament anti-diabetic, este un tratament standardizat obținut din  planta Galega officinalis.

O revizuire sistematică a Gymnema sylvestre în managementul obezității și diabetului

Studiu
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24166097
Autori
Pothuraju R1, Sharma RK, Chagalamarri J, Jangra S, Kumar Kavadi P.

Prevalența obezității este asociată cu multe probleme legate de sănătate. În prezent, peste 300 de milioane de persoane sunt considerate a fi obeze. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), până în 2030, 87 milioane și respectiv 439 milioane de persoane vor fi afectate în India și, în lume. Astăzi, medicamentele pe bază de plante dobândesc interes în tratamentul obezității și al diabetului, datorită efectelor lor secundare minime.

Acidul gymnemic – o componentă activă izolată din Gymnema sylvestre – are proprietăți anti-obezitate și antidiabetice, scade greutatea corporală și, de asemenea, inhibă absorbția glucozei la nivel instestinal. Câteva componente extrase din Gymnema sylvestre împiedică acumularea de trigliceride în mușchi și ficat și, de asemenea, scad acumularea de acizi gras saturați în circulația sangvină. În această lucrare s-a încercat examinarea efectelor diferitelor extracte din Gymnema sylvestre în reglarea metabolismului carbohidraților și a lipidelor atât în ​​cadrul studiilor pe animale, cât și în cadrul studiilor clinice pe subiecți umani.

CONCLUZIE

Gymnema sylvestre contribuie la menținerea unui nivel normal al insulinei în organism  prin creșterea producției acesteia și regenerarea celulelor beta din pancreas. Aceste două mecanisme ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

4. Gymnema sylvestre normalizează nivelurile de LDL-colesterol și trigliceride, reducând riscul apariției bolilor cardiovasculare

Gymnema sylvestre ajută la scăderea nivelurilor de colesterol “rău” LDL-colesterol și al trigliceridelor din sânge. Gymnema sylvestre este faimoasă pentru capacitățile sale de scădere a nivelului de zahăr din sânge și de reducere a poftei de dulciuri, dar și pentru capacitățile sale normolipemiante. Cercetările arată faptul că aceasta poate influența pozitiv absorbția de grăsimi la nivel hepatic cât și poate normaliza nivelurile de lipide din fluxul sangvin.

Într-un studiu efectuat pe cobai cărora li s-a administrat o dietă bogată în grăsimi, extractul Gymnemic a ajutat la menținerea greutății și a suprimat acumularea de grăsimi hepatice. De asemenea, animalele hrănite cu extractul Gymnemic având o dietă cu aport normal de grăsimi  au prezentat niveluri scăzute ale trigliceridelor. Un alt studiu a constatat că extractul Gymnemic a avut un efect anti-obezitate asupra animalelor hrănite cu alimente bogate în grăsimi.

Un studiu realizat pe subiecți umani ce prezentau obezitate moderată a demonstrat faptul că extractul gymnemic a scăzut nivelul trigliceridelor și al colesterolului LDL cu 20,2% și, respectiv, 19%. Mai mult, a crescut nivelul de colesterol HDL (colesterol bun) cu 22%. Nivelurile ridicate de colesterol LDL și trigliceride sunt considerate factori de risc pentru apariția bolilor cardiovasculare. De aceea, efectele pozitive ale Gymnema sylvestre asupra normalizării nivelurilor LDL și trigliceridelor conduc la scăderea riscului de apariție a incidentelor cardiovasculare.

Proprietățile fitochimice și farmacologice ale Gymnema sylvestre: o plantă medicinală importantă

Studiu https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3912882/

Autori
Pragya Tiwari1, B. N. Mishra,2 and Neelam S. Sangwan1,

Gymnema sylvestre (Asclepiadaceae), cunoscuta sub numele de “gurmar” datorită proprietatății sale distincte de a distruge zahărul, este o plantă cu reputație în sistemul de medicină ayurvedică. Fitoconstituenții responsabili de proprietățile sale de reducere a poftei de dulciuri sunt saponinele triterpenice cunoscute sub denumirea de acizi gimnemici, gimnemasaponine cât și o polipeptidă, denumită gurmarin. Pe lângă faptul că planta este utilizată în tratamentul artritei, ca diuretic, în reducerea anemiei, în tratarea osteoporozei, pentru reducerea hipercolesterolemie, în cardiopatie, astm, constipație, infecții microbiene, indigestie și ca antiinflamator, gymnema sylvestre prezintă o gamă largă de efecte terapeutice benefice fiind un veritabil remediu natural eficient impotriva diabetului.

Gymnema sylvestre are perspective bune în tratamentul diabetului, deoarece prezintă efecte pozitive asupra homeostaziei zahărului din sânge, controlează pofta de dulciuri și promovează regenerarea pancreasului. Extractul din plante se utilizează în suplimentele dietetice, deoarece reduce greutatea corporală, colesterolul din sânge și nivelele de trigliceride și posedă mari perspective în aplicațiile dietetice și farmacologice. Această revizuire explorează trecerea acestui tratament tradițional terapeutic la stadiu de medicament modern contemporan, cu o prezentare generală a activităților fitochimice și farmacologice ai plantei medicinale și ai fitochinstituțiilor săi.

CONCLUZIE

Cercetările susțin că Gymnema sylvestre joacă un rol important în scăderea nivelului de LDL colesterol și în normalizarea nivelului trigliceridelor. Acest demers  ajută la scădea riscului de apariție a bolilor de inimă.

5. Gymnema sylvestre partener de nădejde în timpul curelor de slăbire.

Gymnema sylvestre s-a dovedit a fi eficientă în timpul curelor de săbire ajutând la controlul greutății.   În cadrul unui  studiu efectuat pe 60 de pacienți cu obezitate moderată care au luat un preparat pe bază de  Gymnema sylvestre s-a demonstrat faptul că în rândul subiecților acestui studiu s-a produs o scădere cu 5-6% a greutății corporale, precum și reducerea semnificativă a aportului alimentar.

Prin blocarea receptorilor gustului dulce aflați la nivelul  papilelor gustative, Gymnema sylvestre vă poate determina să mâncați mai puține alimente dulci și să consumați mai puține calorii. În plus, capacitatea sa de a reduce absorbția de zahăr la nivel intestinal conduce la o  reducere semnificativă a absorbției de calorii ceea ce ajută la pierderea în greutate.

Efectele unui extract natural de acid (-) – hidroxicitric (HCA-SX) și o combinație de HCA-SX plus crom, B3 și extractul de Gymnema sylvestre asupra pierderii în greutate.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15056124

1.Department of Physiology and Biophysics, Georgetown University Medical Center, Georgetown, Washington, DC 20057, USA. [email protected]

Un studiu clinic dublu-orb, randomizat, placebo controlat, a fost efectuat în Elluru, India timp de 8 săptămâni pe 60 de subiecți moderat obezi (21-50 de ani, BMI> 26 kg/m (2)). Subiecții au fost repartizați aleatoriu în trei grupe.Grupului A i s-a administrat HCA-SX 4667 mg (acid hidroxicitric înalt biodisponibil), grupului B i s-a administrat o combinație de HCA-SX 4667 mg, NBC 4 mg și GSE 400 mg, (acid hidroxicitric înalt biodisponibil, B3, Crom și extract gymnemic)  în timp ce grupul C a primit placebo zilnic în trei doze egal divizate 30-60 min înainte de mese. Toți subiecții au primit o dietă de 2000 kcal / zi și au participat la plimbări supravegheate. La sfârșitul celor 8 săptămâni, greutatea corporală și IMC-ul au scăzut cu 5-6% în ambele grupuri A și B.

Aportul alimentar, colesterolul total, lipoproteinele cu densitate scăzută, trigliceridele și nivelurile de leptină serică au fost semnificativ reduse în ambele grupuri, în timp ce nivelurile lipoproteinelor cu densitate ridicată și excreția metaboliților grăsimilor urinare au crescut în ambele grupuri. Un efect marginal sau ne-semnificativ a fost observat la toți parametrii din grupa C. Studiul prezent arată că dozele optime de HCA-SX și într-o mai mare măsură combinația dintre HCA-SX, NBC și GSE pot servi ca o formulă eficientă și sigură de pierdere în greutate care poate facilita o reducere a excesului de greutate corporală și a IMC, promovând în același timp niveluri sănătoase ale lipidelor din sânge.

CONCLUZIE

Gymnema sylvestre joacă un rol important în cadrul proceselor de slăbire și poate preveni creșterea în greutate. Capacitatea sa de a bloca absorbția de zahar la nivel intestinal conduce către un aport redus de calorii.

6. Gymnema sylvestre ajută la reducerea inflamației datorită conținutului său bogat în tanin și saponină

Inflamația joacă un rol important în procesul de vindecare al corpului. Unele inflamații sunt bune, cum ar fi atunci când vă ajută să vă protejați corpul de organisme dăunătoare în caz de rănire sau infecție. Alteori, inflamația poate fi cauzată de mediul înconjurător sau de alimentele pe care le consumați. Cu toate acestea, inflamația cronică poate contribui la apariția diferitelor probleme de sănătate.

Studiile au confirmat legătura dintre aportul de zahăr și markerii inflamatorii crescuți la animale și la oameni. Abilitatea plantei Gymnema sylvestre de a reduce absorbția de zahăr în intestine poate, de asemenea, să contribuie la scăderea inflamației cauzate de consumul de zahăr în exces. În plus, Gymnema pare să aibă proprietăți antiinflamatorii. Acest lucru se datorează conținutului său bogat în tanin și saponine. Frunzele de Gymnema sylvestre sunt considerate imunostimulatoare. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, Gymnema sylvestre poate ajuta persoanele cu diabet zaharat și hiperglicemie în diferite moduri, inclusiv prin combaterea inflamației.

CONCLUZIE

Taninurile și saponinele din Gymnema sylvestre au proprietăți antiinflamatorii. Capacitatea sa de a bloca absorbția de zahăr la nivel intestinal contribuie, de asemenea, la producerea acestui efect.

Citeşte mai multe despre cele cinci ingrediente pentru o digestie sănătoasă – alphaDIGEST!

Surse:
https://www.healthline.com/nutrition/gymnema-sylvestre-benefits,
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6836034,
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27834124,
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3912882/,
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24166097,
https://en.wikipedia.org/wiki/Gymnema_sylvestre
Share this post

Leave your thought here