Cinci paşi pentru a găsi cel mai bun remediu de medicină alternativă
În următorul articol vă vor fi prezentate câteva recomandări pentru indentificarea unui remediu bun şi eficient din medicina alternativă.
Pasul unu: Cunoasteţi-vă preferinţele
Căutaţi să vă informaţi cât mai bine asupra tuturor posibilităţilor de tratamente(medicină) valabile în cazul bolii de care suferiţi.
În cunoaştere se află o mare putere. Chiar dacă veţi căuta soluţii pentru îmbunătăţirea stării dumneavoastră de sănătate sau răspunsuri pentru a contracara efectele unei boli, este bine să aflaţi toate informaţiile necesare. Încercaţi să aflaţi de unde puteţi afla toate aceste opţiuni.
În primul rând discutaţi cu doctorul dumneavoastră, el vă poate recomanda şi alte soluţii alternative. Nu neglijaţi părerea prietenilor şi a altor pacienţi. Informaţi-vă la bibliotecile de specialitate, pe internet, la organizaţiile şi asociaţiile cu specific medical. În plus, atunci când aţi adunat informaţiile necesare este important să vă întrebaţi:
- care este cel mai bun tratament valabil la ora actuală în lume pentru boala de care suferiţi?
- tratamentele respective s-au dovedit a fi bune?
- cum pot să ştiu dacă informaţiile sunt demne de încredere?
Folosind acest sistem de întrebări puteţi avea acces la toate informaţiile valabile de care aveţi nevoie pentru a alege un tratament convenabil.
Fiind un om informat veţi deveni un pacient priceput, care ştie ce să aleagă ce este mai bine pentru el, crescând astfel semnificativ şansele dumneavoastră de însănătoşire, iar rezultatele dorite nu vor întârzia să apară.
Pasul doi: Adunaţi referinţe despre medicina alternativă
Găsind referinţe din diverse surse de informaţie şi verificându-le veţi avea posibilitatea să vă ajutaţi.
O selecţie eficienţa este cheia de a depista un bun terapeut. Este important să aflaţi cât mai multe referinţe despre acesta.
Bazându-vă numai pe familie şi prieteni, aceştia s-ar putea să nu vă ofere selecţia dorită. Iată câteva surse-cheie pentru a găsi bune referinţe:
- familia, prietenii şi colegii;
- practicanţii de medicină alternativă;
- magazinele naturiste locale;
- grupuri şi asociaţii;
- şcoli de medicină alternativă;
- publicitate.
Când aţi primit nişte referinţe desigur că veţi dori să aflaţi cât mai multe informaţii de la cel care vi le-a dat. De multe ori micile amănunte sunt foarte importante, de aceea este bine să cunoaşteţi exact ce întrebări trebuie să puneţi.
Înarmat cu o listă de referinţe puteţi fi încrezător pentru că mai aveţi doar câţiva paşi de realizat pentru a găsi specialistul care vă poate ajuta.
Pasul trei: Selectaţi candidaţii
Folosiţi informaţii ce provin de la persoanele aflate în conducerea clinicilor unde practică terapeuţii respectivi. Aflaţi date despre stagiile de pregătire pe care le-au efectuat, experienţa cumulată, afilierea la organizaţiile profesionale. Înarmat cu aceste informaţii treceţi la subiect, la întrebările care va frământă cel mai tare pentru a căpăta certitudinea că acest candidat este cel mai bun pentru a vă trata.
Iată câteva exemple referitoare la întrebările pe care e bine să le puneţi:
- puteţi să-mi indicaţi mai multe informaţii despre acest gen de tratament, filozofia lui de bază, sistemul educaţional al terapeuţilor?
- ce succese are acest terapeut în tratarea pacienţilor cu probleme similare celor de care sufăr eu?
- de când practică acest terapeut, ce experienţă are?
Desigur, nu trebuie să neglijaţi şi întrebările referitoare la costurile la care se ridică un astfel de tratament.
Având răspunsuri la aceste câteva întrebări puteţi să vă hotărâţi să vizitaţi personal câţiva dintre aceştia.
Pasul patru: Discutaţi cu terapeutul
Întrebaţi-l pe cel cu care v-aţi hotărât să vorbiţi toate problemele pertinente pe care le consideraţi necesare.
Este bine, de asemenea, să vă întrebaţi pe dumneavoastră: ce tip de personalitate mi-ar plăcea să aibă terapeutul deoarece nu toţi sunt la fel: unii sunt mai sensibili cu pacienţii lor, alţii mai duri, unii amuzanţi, alţii foarte serioşi.
Va trebui să hotărâţi singuri ce credeţi că vi se potriveşte cel mai bine. Este bine să aveţi o strategie pentru această primă întrevedere. Iată câteva exemple:
- fiţi politicos, relaxat şi sincer în timpul întâlnirii;
- descrieţi clar solicitările dumneavoastră;
- explicaţi ceea ce aţi auzit despre acest tratament;
- răspundeţi cinstit şi politicos la întrebările terapeutului, mai ales la cele care nu vă convin;
- ascultaţi cu atenţie sfaturile interlocutorului, eventual notaţi;
- ascultaţi-vă intuiţia.
Pasul cinci: Realizaţi un parteneriat
Pentru a vă mări potenţialul de vindecare este bine să dezvoltaţi o alianţă cu terapeutul care urmează să vă trateze.
Un astfel de practician privit ca un partener poate însemna un nou concept pentru dumneavoastră şi poate, privit aşa, vă va inspira mai multă încredere şi veţi fi mai deschis sugestiilor sale.
Ce presupune acest parteneriat?
- respect reciproc mutual şi atenţie;
- comunicare onestă;
- un angajament de vindecare;
- un contract al tratamentului.
Pentru a vă asigura că parteneriatul dumneavoastră de vindecare va da rezultate va trebui să aveţi grijă să fiţi de acord cu monitorizarea şi evaluarea tratamentului primit, negociaţi contractul de vindecare cu terapeutul, sprijiniţi procesul de vindecare atât la nivel fizic, cât şi psihic şi emoţional şi fiţi flexibil.