Cine-i proBIO?
ProBIO este un produs unic pe piaţa din România, proBio este un preparat realizat după o reţetă originală. Acest supliment nutritiv îmbină efectele benefice ale pulberilor de Orz şi de Grâu Verde, cu cele ale unor plante medicinale recunoscute ca surse de energie şi vitalitate: Ghimbirul, Ginsengul-Siberian şi Spirulina.
Băutura obţinută din amestecul acestor pulberi are certe proprietăţi nutritive, de protejare a celulelor împotriva stresului oxidativ şi de încetinire a proceselor de îmbătrânire.
proBio este un aliat preţios pentru menţinerea stării de sănătate şi de bună dispoziţie
proBio revitalizează organismul şi stimulează sistemul imunitar. Ingredientele sale sunt atent selecţionate, provenind din culturi atestate ecologic. Fiecare din elementele componenete ale acestui preparat deţine un rol important, fiind vital pentru menţinerea stării nostre de sănătate. Compoziţia echilibrată a proBio susţine buna funcţionare a organismului, în dozele recomandate de către specialişti.
Cei 5 fantastici ai proBio se aliază pentru sănătate
Această rădăcină asiatică miraculoasă a fost folosită, cu maxim success, de mii de ani în medicina tradiţională. Ginsengul conţine heterozide, acizi aminaţi, minerale, vitamine şi enzime. Substanţe esenţiale de care organismul uman are nevoie în permanenţă pentru a funcţiona în parametri optimi.
Familia Ginseng cuprinde mai multe specii înrudite cum sunt:
- ✅Panax Ginseng sau Ginseng Asiatic;
- ✅Ginseng Coreean;
- ✅Ginseng American (Panax quinquefolium);
- ✅Ginseng Himalayan (Panax pseudoginseng);
- ✅Ginseng Japonez (Panax japonicum);
- ✅Ginseng Pitic (Panax trifolium);
- ✅Ginseng Siberian (Eleutherococcus senticosus);
- ✅Ginseng Feminin (Angelica Sinensis).
Nume de cod: Siberian, Ginseng Siberian
Sub denumirea de Ginseng Siberian sau Shigako este cunoscută şi planta Eleutherococcus Senticosus. Această plantă creşte în flora spontană din Siberia (de aici şi denumirea de “Siberian”). Extractele obţinute din această plantă contribuie la sporirea imunităţii organismului, având şi calităţi anticancerigene; elimină stresul, combate efectele secundare ale dereglărilor glandei tiroide şi protejează organismul de infecţii genitale. De asemenea, Ginsengul Siberian reduce efectele iradierilor şi ale citostaticelor şi încetineşte evoluţia SIDA.
Ginsengul Siberian un polizaharid cu proprietăţi imunostimulatoare
Efectele imunostimulatoare se datorează conţinutului său bogat în zaharuri simple. Ca orice polizaharid de provenienţă vegetală, Ginsengul creşte producţia de celule imunocompetente activându-le, în acelas timp, şi pe cele deja existente. Studiile ştiinţifice au demonstrat eficienţa Ginsengului Siberian în stimularea măduvei hematopoietice, adică stimularea fabricii de sânge pe care orice organism o are cantonată în oasele late.
Supresia măduvei osoase hematogene este des întâlnită la persoanele aflate sub chimioterapie sau radioterapie, acest lucru conducând într-un timp relativ scurt la instalarea anemiei. Pentru contracararea efectelor nedorite ale anemiei şi anume pentru a combate oboseala, ameţelile şi starea permenentă de slăbiciune este benefică suplimentarea dietei zilnice cu extracte pe bază de ginseng.
Ginsengul Siberian şi efectul adaptogen
Efectul adaptogen este un alt beneficiu major al curei cu extracte pe bază de Ginseng Siberian. Planta măreşte capacitatea de efort fizic, crescând anduranţa cât şi coordonarea. Efectul este constatat şi de către sportivii de performanţă. Ginsengul îmbunătăţeşte memoria, vigilenţa şi viteza de reacţie, fiind ideal pentru persoanele în vârstă. De asemenea ginsengul, consumat înainte de ora de culcare îmbunătăţeşte calitatea somnului. Are şi uşor efect sedativ – ajutând astfel şi persoanele care suferă de insomnii.
Efectele neplăcute ale Ginsengului apar doar în cazul depăşirii dozelor zilnice recomandate. Consumul de Ginseng pe termen lung poate avea efecte secundare asemănătoare produselor pe bază de corticosteroizi şi anume poate provoca îngraşare sau insomnie. Doza maximă recomandată este de 2 g pe zi, timp de maxim 3 luni.
Un alt fanstastic al preparatului proBio este spirulina
Termenul de spirulină nu mai este unul nou astăzi. Această algă de culoare verde-albăstruie este consumată, ca supliment alimentar, de tot mai mulţi oameni. Cine nu cunoaşte faptul că spirulina este o sursă foarte bogată de proteine vegetale, minerale şi vitamine? Fiind consumată de mii de ani de către mexicani (Azteci, Mayaşi) şi diverse popoare din Africa de Sud, spirulina este considerată o sursă completă de aminoacizi esenţiali.
Pe lângă conţinutul său bogat în aminoacizi – lucru pentru care este un supliment nemaipomenit pentru persoanele raw-vegane sau vegane – spirulina mai conţine compex vitaminic B, beta-caroten, vitamina E, mangan, zinc, cupru, fier, seleniu şi acid gama linolenic GLA. Din anul 1970 spirulina a fost din ce în ce mai mult studiată şi cunoscută, fiind utilizată pe scară largă ca supliment alimentar.
Spirulina îţi ia durerea cum ai zice “peşte”!
Printre efectele benefice ale spirulinei se numără capacitatea sa de a reduce inflamaţia declanşată în artrite sau artroze. Spirulina:
- ✅protejează organismul de alergeni;
- ✅scade nivelul glucozei din sânge;
- ✅ajutând în echilibrarea valorilor glicemiei în diabetul zaharat de tip II.
Cele mai mari beneficii ale spirulinei vin, însă, dinspre sfera efectelor antioxidante.
Această algă ajută organismul uman să neutralizeze eficient radicalii acizi liberi de oxigen ROS, diminuând degradarea muşchilor şi instalarea epuizării fizice. Spirulina şi-a dovedit eficacitatea în scăderea nivelului de colesterol LDL şi de trigliceride, îmbunătăţind sănătatea cardiovasculară datorită faptului că este o sursă rară de acid linoleic.
Ia spirulină şi spune adio ficatului gras
Îmbunătăţind funcţia hepatică, spirulina ajută la regenerarea celulei ficatului combătând astfel cazurile de steatoză hepatică.Ficatul gras, aşa cum este denumită popular steatoza hepatică reprezintă o acumulare în exces a grăsimilor la nivelul ficatului, ceea ce tulbură foarte mult funcţiile celulelor hepatice. Dacă această afecţiune nu este tratată cu atenţie şi din timp, ea poate evolua către hepatită (inflamarea ţesutului hepatic ce se traduce printr-o insuficienţă hepatică).
Ficatul fiind depăsit de cerinţele metabolice începe să nu mai funcţioneze corespunzător. Persoana în cauză acuză oboseală permanentă, balonare, stări de greaţă, ameţeli o digestie proastă care conduce la carenţe vitaminice şi de minerale. Aşadar cu ficatul nu este de joacă. Şi deşi se spune despre ficat că are capacitatea de a se reface această afirmaţie este şi ea valabilă însă cu o limită pe care este indicat să nu o atingem. Având proprietăţi de detoxifiere, spirulina va curăţa colonul şi va proteja ficatul ajutând la regenerarea sa. Spirulina este recomandată persoanelor cu afecţiuni hepatice, ficat gras, hepatită, ciroză, dar şi celor care suferă de constipaţie ori pur şi simplu pentru menţinerea sănătăţii.
Al treilea fantastic al proBio este ghimbirul
Această rădăcină cu formă particulară şi coajă sidefie are un gust care ori iţi place ori te respinge din prima. Nu prea există cale de mijloc însă beneficiile sale nu sunt deloc mediocre. Ghimbirul nu este fan grăsime, va arde kilogramele în plus din prima zi de administrare. De aceea dacă vă ştiţi cu un metabolism încetinit este indicat să consumaţi ghimbir.
Activator al metabolismului, ghimbirul pune fierea leneşă la treabă. Ajută ficatul să scape de trigliceridele şi LDL-colesterolul în exces. Ghimbirul este cunoscut ca fiind:
- ✅un vasodilatator puternic;
- ✅imunostimulant, antioxidant;
- ✅stimulant al sistemului digestiv prin creşterea secreţiei de mucus protector al mucoasei gastrice, împiedicând declanşarea ulcerului gastric ori duodenal.
Pe de alta parte, inhibă înmulţirea arhicunoscutului helicobacter pylori bacteria asociată cu instalarea ulcerului gastric. Are chiar şi proprietăţi antivirale şi antifungice. Unii cercetători susţin faptul că ghimbirul este unul dintre cei mai redutabili duşmani ai cancerului, considerat chiar a avea un efect antitumoral în leucemii.
Pulberea extrasă din grâu verde – sau cel de-al patrulea ingredient fantastic.
Mijloc foarte eficient de detoxifiere a organismului, energetic, vitalizant, grâul verde este campionul absolut al produselor din graminee, deoarece reface structura celulelor, combate anemia, rahitismul, tuberculoza. Acesta favorizează procesele de refacere a organismului în perioade de convalescenţă, şi nu în ultimul rând combate cancerul. Puterea lui de regenerare pare desprinsă din cărţile cu poveşti, însă nimic din tot ceea ce se spune despre pulberea din grâu verde nu este fals. Acest preparat şi-a dovedit eficacitatea atât în laborator, în timpul studiilor clinice, cât şi în viaţa de zi cu zi – vindecând milioane de oameni.
Produs natural, bogat in substante biologic active, benefic pentru combaterea şi normalizarea dietelor dezechilibrate (diete sărace în proteine, vitamine, microelemente, flavonoizi) acesta este şi o sursă importantă de clorofilă. Clorofila este cea care ajută la oxigenarea organelor prin intermediul celulelor roşii reducând astfel anemia. Puternic detoxifiant al ficatului, pulberea din grâu verde luptă împotriva tumorilor, reechilibrând flora intestinală fiziologică şi ph-ul corpului uman. Supliment nutritiv excelent, pulberea din grâu verde susţine energetic persoanele ce depun un efort intelectual sau fizic intens. Este benefic pentru suplimentarea dietelor sportivilor de performanţă sau a persoanelor care lucrează în medii toxice.
Pulberea din orz verde sau spaima bolilor
Orzul verde şi-a dovedit de-a lungul timpului beneficiile în sectorul digestiv. Considerat ca fiind cea mai bogată şi importantă sursă de SOD natural din lume (superoxid dismutază), orzul este un aliment-medicament care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră zilnică. Precum sarea în bucate, orzul ar trebui să participle zilnic la prepararea mâncării, fie amestecat cu salatele fie sub formă de sucuri sau smoothie-uri.
Superoxid dismutaza pe care orzul o conţine a fost denumită de către reputatul medic gastroenterolog Hiromi Shinya “mama tuturor enzimelor”. Aceasta este o enzimă antioxidantă responsabilă de neutralizarea acizilor radicali liberi de oxigen din organism. Trataţi adesea drept „băieții răi”, radicalii acizi liberi au şi ei rolul lor în organism. Omoară viruşi, bacterii, mucegaiuri, suprimând infecțiile. Dar, atunci când concentrația radicalilor liberi crește peste un anumit nivel, ei încep să distrugă membranele celulare și apoi ADN-ul din nucleu.
SOD
Rolul SOD-ului intervine în momentul în care concentrația radicalilor liberi crește prea mult. Din păcate, însă, atunci când depăşim vârsta de 40 de ani sau când abuzăm masiv, printr-un stil de viaţă nesănătos, de acesastă enzimă, nivelul său normal scade şi rămânem singuri în faţă bolii. Este, aşadar, foarte important să îi păstram izvorul viu atât înainte, cât şi după vârsta de 40 de ani. Acest lucru nu este pe atât de greu pe cât pare. Dacă vom adopta un stil de viaţă sănătos putem trage speranţe sa fim tineri cât mai mult timp posibil.
Suplimentarea dietei noastre zilnice cu produse bogate în SOD poate fi o mişcare foarte isteaţă şi o atitudine corectă pe care o putem aborda. Suplimentele bogate în SOD natural, precum cele obţinute din orz verde, sunt cele mai în măsură să ne satisfacă această nevoie.
Orzul verde nu suportă colesterolul rău
Pe lângă acest beneficiu orzul intervine şi în aşa-zisa curăţare a vaselor de sânge încărcate de grăsime (plăci de aterom). Orzul verde îmbunătăţeşte în această manieră permeabilitatea vasului de sânge şi eliberează accesul insulinei la circuitul sangvin. Îmbunătăţind sensibilitatea vasului de sânge la insulină, glucoză din sânge va fi metabolizată, nivelul acesteia va scădea, va scădea şi valoarea glicemiei şi astfel funcţia pancreasului nu va mai fi solicitată.
Conţinutul său bogat în crom face din orzul verde un aliat nepreţuit al diabeticilor. Scăzând glicemia orzul verde ajută peroanele cu diabet zaharat să îşi ţină dietele sub control mult mai uşor. Orzul verde consumat pe o perioadă mai lungă de timp ajută în scăderea hipertensiunii arteriale, îmbunătaţind funcţia endotelială. Adică ajută la păstrarea elasticităţii vaselor de sânge. Fie pentru proprietăţile sale antiinflamatorii, fie pentru capacităţile sale normotensoare, fie ca tonic al sistemului nervos sau imunitar, sau ca stimulent digestiv, orzul verde este unul din alimentele-medicament care nu ar trebui să lipsească din obiceiurile culinare zilnice al oricărei familii.
Iată cine-i proBIO şi de ce este bine să îl avem ca aliat.
Află mai multe detalii despre produs aici
maria calinescu
Buna, ziua! Cum arata, de fapt, acest ProBio, ma refer la ambalaj.
Marius Rebenciuc
Buna ziua. Sunt mai multe poze pe site-ul nostru cu produsul “proBIO”.
https://cerasus.ro/produs/probio-reteta-unica/