Blog

Ce este ozonoterapia ?

Ozonul este un gaz format din trei molecule de oxigen. La ce e bun şi cum te poate ajuta, aflii acum…
După cum se ştie, stratul de ozon al planetei se află la o mare altitudine şi ne protejează de radiaţiile ultraviolete.
Dacă ar fi să ne întelegem cum arată molecula de ozon, e suficient să ştim că aerul curat şi sănătos conţine doi atomi de oxigen, pe când ozonul, trei. Ozonul se formează la altitudini ridicate, pentru că acolo razele ultraviolete tip C, foarte energice, reuşesc să dezintegreze moleculele formate din doi atomi de oxigen.

Acestea circulă libere până când se lipesc de molecule care nu au fost dezintegrate. Un pic mai jos, ultravioletele de tip B desfac molecula de oxigen în plus şi refac aerul la fel cum era. Acest proces ţine ,,ocupat ” razele ultraviolete, astfel încât între ele nu ne mai afectează atât de tare pe noi, pământenii care trăim la altitudinile mici.

Partea interesantă este că ozonul în formă benefică este cel care se găseşte acolo sus, pentru că, dacă l-am dobori printre noi, ar fi un gaz toxic şi otrăvitor – nu întâmplător el intră şi în componenţa vestitului şi ucigătorului smog. Te miri cum de există o trapie cu ozon?

APARATUL-MINUNE

Tot ceea ce a făcut Nicolae Tesla – un roman de-al nostru – a fost să inventeze, pe la 1896, un aparat care produce ozon benefic, ca acela care se află sub influenţa razelor ultraviolete de la mari înălţimi. După ce a fost brevetat în SUA, acest aparat a început să fie folosit la scară largă în tratarea multor afecţiuni. Ca să înţelegi principiul de funcţionare imaginează-ţi următoarea situaţie.

O bucată de cauciuc lăsată în plin soare se deteriorează din cauza influenţei razelor ultraviolete, care au destulă putere pentru a rupe lanţurile de polimeri. La fel se petrece şi cu pielea noastră. Numai că ea are capacitatea de a se regenera – până la un punct. După care, nu i-ar strica nici ei o baie de ozon din cel bun, care o va ajuta să se refacă. Aceasta este doar una dintre aplicaţiile pe care le are aparatul lui Tesla.

O altă prioritate preţioasă a acestuia este că distruge instantaneu orice germen – bacterie, microb sau chiar virus. Tocmai de aceea, aparatul se foloşeste pe scară largă la purificarea apei din piscine şi din alte locuri unde e nevoie de aşa ceva. Dar efectele ozonului bun sunt mult mai complexe.
alphadigest

O TERAPIE REVOLUŢIONARĂ

Ceea ce se numeşte astăzi ,, ozonoterapia ” este metoda care constă în injectarea sau insuflarea subcutanată, intramusculară, intraarticulară sau chiar intrarectală a unei cantităţi de oxigen-ozon. Rezultatele sunt uimitoare, cu atât mai mult cu cât sunt imediate.

Ozonul acţionează rapid ca un dezinfectant, este bactericid, fungicid şi virusatic. Dar are şi efect calmant asupra durerilor şi este revitalizant. Te poţi trata eficient cu aparatul inventat de Tesla pentru afecţiuni artro-reumatice, vasculare şi neurologice. Dar poţi trata şi imunodepresie şi patologie infecţioasă. De la lombosciatică la hemoroizi, de la tulburări de erecţie la hepatite virale, toate işi găsesc rezolvarea cu ajutorul ozonului.

Ozonoterapia face bine şi în afecţiunile stomatologice, dar şi în cosmetică. Reduce ridurile şi celulita. Tratează cicatricele şi petele şi are efecte miraculoase în curele de slăbire. Inclusiv pielea şi unghiile beneficiază de pe urma acestei metode revoluţionare.

ALTE METODE ŞI TEHNICI

Metodele de ozonare care se practică astăzi sunt multe şi diverse. Una dintre ele se numeşte ,,AUTOHEMATERAPIE” şi constă în prelevarea unei mici cantităţi de sânge din corp care este ozonat. După care este introdus la loc. Nemţii sunt fani ai metodei, iar rezultatele – spun ei – sunt spectaculoase.

Un alt procedeu este INJECŢIA INTRAVENOASĂ CU OZON PUR. Pare periculos,dar dacă este ozon pur nu există riscul de a face embolism gazos. Medicii spun că 40 minute de tratament intravenos echivaleaza cu 2 săptămâni petrecute la munte – aşa ca alegerea iţi aparţine.

Mai este şi INSUFLAŢIA RECTALĂ– care, dacă suferi de afecţiuni la acest nivel, este mână cerească. Dar cel mai la indemână este să consumi APĂ OZONATĂ,pe care o găseşti în farmacii la un preţ accesibil.

OZONOTERAPIA ESTETICĂ foloseşte metoda băii de ozon. Oxigenul provoacă transpiraţia cu efect rapid în eliminarea celulitei, a retenţiei apei, în reducerea depozitelor de grăsime şi întărirea tonusului muscular. Zonele inestetice ale pielii care au apărut din cauza lipsei de oxigenare a ţesuturilor dispar ca prin farmec. Merită să încerci şi tu, măcar odată!

Preluare Aneta Voinea – Revista Plafar Nr.18-August 2009

Aţi putea să fiţi interesat să citiţi şi articolul: Organoterapia.

Cerasus vine în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră cu produsul proBIO.proBio reteta unica

Share this post

Leave your thought here