Blog

 

Pulbere din Orz Verde – Deep Green Puterea Naturii

Orz verde – plantă miraculoasă Vindecarea, încă este un proces nelămurit, cu toate descoperirile fulminante ale ştiinţei actuale. Unii cred că eliminarea stării de boală este posibilă numai prin apelul la medicaţie şi tratamente alopate. Alţii sunt, dimpotrivă, convinşi că bolile nu se pot vindeca decât prin remedii naturale sau, mai mult, prin transformare lăuntrică sau prin rugăciune.

Că întotdeauna, adevărul este undeva la mijloc… Există multe plante pe această lume despre care credem că Dumnezeu le-a creat în mod special pentru a ne da speranţa în faţa grelelor încercări asupra sănătăţii noastre.

Orzul verde se numără printre aceste miraculoase surse de energie şi vitalitate puse la îndemâna noastră de către Cel de Sus. Tot ceea ce trebuie să întreprindem noi este să îl folosim corespunzător. Să avem încredere în puterea sa de regenerare iar efectele vor veni de la sine.

Orzul este cultivat de mii de ani pe plaiurile noastre şi astfel mulţi îl consideră o plantă autohtonă. Însă acesta este originar din Tibet de la poalele munţilor Himalaya. În sălbăticie orzul apărea ca un soi de iarbă înaltă, cu boabe gustoase şi foarte energizante. El este considerat un aliment ideal pentru iernile friguroase şi aspre.

Devenit repede “pâinea săracilor”, din Tibet orzul călătoreşte în China şi apoi în Egipt unde va fi cultivat pe suprafeţe mult mai mari. Egiptenii foloseau orzul pentru prepararea unei băuturi alcoolice asemănătoare berii. Însă îl mai foloseau şi ca furaj pentru animale. Chinezii însă considerau orzul plantă sfântă şi astfel îl foloseau că aliment şi plantă de leac. Iar ca plantă de leac era utilizată atât de greci cât şi de daci

Întrebuinţările moderne ale orzului se concentrează tot mai des în această sferă de interes şi anume: ca aliment-medicament.

Cercetările realizate în acest sens au demonstrat că în orz, mai ales în cel verde imediat după ce răsare (germeni), există substanţe cu efecte benefice uimitoare. Şi aceasta chiar şi în boli precum: diabet zaharat, hepatită, cancer, pancreatită, anorexie, tuberculoză.

Până a ajunge însă la noi, orzul verde a fost îndelung cercetat în ţări precum Japonia, Spania, Italia, America. Japonia este ţara unde s-au pus bazele cercetării acestui aliment-medicament. Primul dintre oamenii de ştiinţă care şi-au concentrat eforturile asupra demersului de cercetare al orzului verde este Yoshihide Hagiwara. Acesta este doctor în ştiinţe medicale, absolvent al Universităţii Kumamoto.

Acesta a introdus în alimentaţie pulbere din orz verde tocmai pentru a înlocui lipsa de vegetale crude. A observat pe o perioadă lungă de timp efectele remarcabile ale acestei plante asupra organismului.

Pentru cercetările sale în domeniul nutriţiei şi farmacologiei, pentru ideile şi descoperirile sale, Dr. Hagiwara a primit distincţii şi premii. Pe acestea le-a din partea guvernatorului din Osaka, Asociaţiei de invenţii, a Societăţii Farmaceutice a Japoniei şi din partea diferiţilor profesori de medicină din Japonia. Dr Hagiwara a descoperit uimitoarele efecte ale sucului din plante tinere de orz verde şi a fondat “Asociaţia Verde” a sănătăţii pentru promovarea şi răspândirea sucului din plantele tinere de orz. El este preşedintele asociaţiei.

Dr. Hagiwara a mers însă mult mai departe cu cercetările adresându-se în special persoanelor suferinde de diabet zaharat. De aceea dorim să detaliem asupra acestei arii terapeutice în care orzul verde şi-a dovedit beneficiile de-a lungul istoriei. Şi să discutăm punctual despre persoanele care se confruntă cu această afecţiune (diabet zaharat tip I sau II). Şi deasemenea să vorbim despre beneficiile curei pe baza de pulbere din orz verde.

Pulbere organică din orz verdepulbere orz

Starea de sănătate a pacientului cu diabet zaharat tip I sau II se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Şi asta din cauza regimului alimentar restrictiv impus de către boala în sine, iar complicaţiile nu încetează să apară. Iar pentru a le ţine în frâu este suficient consumul zilnic de pulbere din orz verde care reuşeşte să regleze producţia internă de insulină prin conţinutul său bogat în crom.

Prin mecanismele mai sus menţionate pulberea din orz verde îmbunătăţeşte sensibilitatea tisulară la insulină. De asemenea reglează glicemia prin menţinerea unor nivele optime ale glucozei. Este citat în literatură de specialitate faptul că substratul adipos determina şi întreţine nivele crescute ale insulinei plasmatice.

Acest lucru se explică prin faptul că substratul adipos împiedică pătrunderea insulinei secretate de pancreas în circuitul sangvin. Ca atare pancreasul va produce din ce în ce mai multă insulină. Acest cerc vicios conduce către apariţia mai multor disfuncţii.

În principal insulina secretată în surplus va determina persitenţa unei stări perpetue de foame. În lipsa insulinei, în sânge vor rămâne cantităţi crescute ale glucozei care conduc către nivele crescute de glicemie. Şi nu în ultimul rând această stare de fapt perpetuată pe o perioada mai lungă de timp conduce la suprasolicitarea pancreasului – pancreatită, insuficientă pancreatică.

De aceea este foarte importantă scăderea substratului adipos (atât al celui visceral – pe organele ţintă, cât şi al celui dispus în zona abdominală sau al mâinilor, coapselor, etc.). Substratul adipos este marker al existenţei unor nivele crescute ale colesterolului (LDL – colesterol, colesterolul rău şi al trigliceridelor). Astfel cumulând prezenţa unui nivel crescut al glicemiei (existenţa diabetului zaharat) cu existenţa unui nivel crescut al colesterolului discutăm de sindromul metabolic şi de dislipidemie. Afecţiune de care suferă (din păcate) din ce în ce mai multe persoane.

Pulberea din orz verde

Şi-a dovedit de-a lungul timpului beneficiile în scăderea colesterolului. Intervine astfel în aşa zisa curăţare a vaselor de sânge încărcate de existenţa plăcilor de aterom (de grăsime). Îmbunătăţeşte în această manieră permeabilitatea vasului de sânge şi eliberează accesul insulinei la circuitul sangvin. Îmbunătăţind sensibilitatea vasului de sânge la insulină, glucoză din sânge va fi metabolizată, nivelul acesteia va scădea, va scădea şi indicele glicemic şi astfel diabetul zaharat va fi mult mai uşor de controlat şi ţinut între limitele indicate.

orz verde cutie pliculeteFie pentru proprietăţile sale antiinflamatorii, fie pentru capacităţile sale normotesoare, fie că tonic al sistemului nervos sau imunitar, sau ca stimulent digestiv ori al creşterii, orzul verde este unul din alimentele-medicament care nu ar trebui să lipsească din obiceiurile culinare zilnice al oricărei familii.

Acesta se găseşte în comerţ sub mai multe forme. Fie îl găsim la piaţă, de unde îl cumpărăm sub formă de boabe. Îl plantăm, îl udăm şi îl aşteptăm cu răbdare să crească. Şi abia atunci, după ce a crescut suficient, îi tăiem tulpinile şi îl trecem prin maşina de tocat, sau prin storcător pentru a obţine sucul – adevăratul elixir al sănătăţii.

Fie, mult mai simplu, direct sub formă de pulbere, pe care o reconstituim cu apă sau suc de fructe la temperatura camerei. Şi astfel obţinem sucul din orz verde – adevăratul elixir al sănătăţii. Aceasta mult mai simplu şi mult mai uşor, într-o manieră adaptată nevoilor omului modern care se luptă tot mai des cu timpul.

În această variantă vă propunem pulberea din orz verde DEEP GREEN – Puterea Naturii.

Ambalat cu cea mai mare grijă şi închis ermetic în recipiente speciale, Deep Green – pulbere din orz verde este obţinut pe cale industrială şi atestat organic, fiind cultivat la cele mai înalte standarde într-o fermă ecologică.

Pulberea Deep Green este un supliment nutritiv concentrat ce conţine toţi nutrienţii şi toate oligoelementele specifice orzului verde în proporţii fiziologice. Astfel amestecând un plic de pulbere din orz verde cu 50-100 ml de apă, suc natural de fructe (neapărat la temperatura camerei), de trei ori pe zi obţinem o băutură miraculoasă.

Aceasta ne umple de energie şi vitalitate. Cura de pulbere din orz verde se poate ţine timp de 3 luni (în special primăvara şi toamna) sau chiar şi 6 luni. Recunoscut pe întreg mapamondul pentru capacităţile sale curative, pulberea din orz verde este acum disponibilă şi la noi în ţară sub denumirea de Deep Green – pulbere din orz verde. (viziteaza www.puterea-naturii.ro.)

Share this post

Leave your thought here