Blog

Dieta Dukan promite rezultate bune într-un timp foarte scurt

Dieta Dukan, este considerată ca fiind un regim ideeal pentru persoanele care vor să slăbească într-un timp foarte scurt. Anumiţi specialişti în domeniul nutriţional, susţin că dieta Dukan: promite pierderea a 10 kilograme în numai puţin de 14 zile.

Potrivit specialiştiilor, dacă sunt urmaţi toţi paşii acestei diete, se reduce semnificativ riscul de a lua iarăşi în greutate.

Etapele Dietei Dukan:

 1. Etapa de atac este primul pas, al acestei diete şi trebuie urmată timp de 9 zile. În cadrul acestei etape, persoanele vor consuma doar alimente cu un conţinut ridicat de proteine, alimente precum: carnea, produsele lactate, ciupercile, fasolea, mazărea, sau ouale. Pe parcursul acestor 9 zile, este obligatoriu consumul a aproximativ 2 litri de apă zilnic (este explicat mai bine pe mamicamea.ro).
 2. Etapa de croazieră, este a 2 a etapa din cadrul dietei Dukan, iar aceasta durează 5 zile. În cadrul acestor zile, în meniul zilnic, se pot include şi anumite legume. De asemenea trebuie evitat consumul de: paşte făinoase, porumbul, cartofii şi orezul. Laptele cu fulgi de ovăz fiind recomandat la fiecare mic dejun.
 3. Etapa de consolidare, este etapa cu numărul 3 şi se desfăsoară pe parcursul a 10 zile. Această perioadă este una relativ dificilă, doarece organismul are tendinţa de a pune înapoi kilogramale pierdute. Astfel în primele 5 zile, se pot întroduce în meniu: fructele, cerealele şi câte 3 felii de pâine zilnic. În cadrul acestei etape a dietei Dukan, este interzis consumul de alimente precum: mezelurile, preparatele din carne afumată, mâncărurile prăjite şi conservele.
 4. Etapa de menţinere şi stabilizare a greutăţii este ultima etapă şi durează toată viaţa. Mai pe scurt: în fiecare zi de joi, persoanele vor consuma doar protenie, asemenea etapei de atac. În cadrul acestei etape, este permis consumul de dulciuri, însă cu moderaţie şi de asemenea sunt permise şi prăjelile, dar consumate cu mare atenţie şi în cantităţi mici.

Avantajele şi dezavantajele, dietei Dukan:

De departe, cel mai mare avantaj al acestei diete este pierderea în greutate, care se porduce extrem de rapid, în prima etapă. Un alt avantaj îl reprezintă perioada de stabilizare, aceasta fiind destul de îndelungată şi poate prevenii cu succes, reapariţia kilogramelor pierdute pe parcursul primei etape. Spre deosebire de alte diete, în cadrul ultimei etape se pot consuma orice fel de alimente, însa toate cu moderaţie.

Etapa de atac are cele mai multe dezavantaje, astfel consumul ridicat de proteine şi lipsa aportului de fibre, poate duce la constipaţie. De asemenea, există şi riscul să apară anumite deficienţe de vitaminizare, întru-cât în această primă fază lipseşte consumul de legume. În concluzie, dieta Dukan, poate avea efecte minunate într-un timp foarte scurt, însă cu anumite riscuri.

Share this post

Comentarii (2)

  • Nico

  • 21 mai 2013 at 07:45 am

  Cum puteţi dezinforma in halul asta? Articol de toată jena!!! Cautati dietadukan.ro si comparati ce scrie acolo cu idiotenia scrisă de… cine-a scris in aberatia asta de articol! Doamne, ce hal de ziaristi!

  • Tot eu

  • 22 mai 2013 at 11:21 am

  E curios totuşi de ce nu postati comentariul. Habar nu am dacă se poate modifica articolul, dar ar trebui s-o faceţi dacă va/ne respectati!

Leave your thought here