Blog

energie vitala

10 reguli pentru creşterea energiei vitale

Pentru a fi sănătoşi este foarte important să rămâneţi activi în fiecare zi. Numai practicând 20 de minute de exerciţii în fiecare zi puteţi să creşteti sensibil nivelul de energie al dumneavoastră.

Activităţile în care vă implicaţi zilnic vor oxigena organele corpului şi muşchii datorită unei mai bune circulaţii sangvine. Acestea vor determina accelerarea metabolismului şi arderea grăsimilor. Arzând mai multe grăsimi puteţi să vă reduceţi greutatea, caştigând în acest fel un surplus de energie.

Având mai multă energie la dispoziţie, corpul dumneavoastră vă putea lupta contra stresului. Acesta este un factor deosebit de important în păstrarea stării de sănătate şi poate avea diverse cauze: familia, cariera, starea financiară etc. Stresul poate duce la boală şi durere deoarece cu cât aveţi mai puţină energie, cu atât puteţi lupta mai puţin cu toţi factorii care se opun stării de sănătate.

1. Oxigenul este o sursă importantă de energie

Încercaţi metodele yoga de respiraţie alternând respiraţia pe o nară şi pe cealaltă pentru întărirea corpului. Începeţi ziua cu acest exerciţiu pentru a vă oxigena cât mai bine creierul şi muşchii.
Astupaţi nara dreaptă şi inspiraţi uşor pe cea stângă până când simţiti că plămânii dumneavoastră sunt plini.
Astupaţi ambele nări şi ţineţi-vă respiraţia numărând încet până la 15.

Eliberaţi nara dreaptă şi astupaţi-o pe cea stângă şi expiraţi uşor până simţiţi că plămânii s-au golit.
Inspiraţi uşor prin nara dreaptă şi continuaţi tot aşa, dar schimbaţi nările.
Repetaţi de 10 ori acest exerciţiu.

2. Încercaţi tehnicile de acupresură

Aici este vorba de presiunea pe care o exercită degetele pe corp. Încercaţi acest exerciţiu:
Frecaţi lobul urechii între degetul mare şi arătător.
Trageţi de degetul de lângă degetul mare de la ambele picioare şi apoi masaţi-l cu putere.

3. Nu uitaţi să beţi apă

Deshidratarea este un factor important în cazurile de scădere a energiei. Este bine să beţi un pahar cu apa dimineaţa pe stomacul gol. Încercaţi să beţi cel putin opt pahare de apă zilnic.

4. Suplimentaţi-vă dieta

Dacă aveţi impresia că dieta dumneavoastră este deficitară în elemente nutritive, încercaţi să o suplimentaţi. Alegeţi acele suplimente care contribuie la dieta dumneavoastră cu vitaminele şi mineralele necesare.

5. Apelaţi la aperitive

Uitaţi de ciocolată. Încercaţi aperitivele care conţin carbohidraţi: pâine prăjită, banane – surse de energie valoroase şi la îndemână. Dacă simţiţi nevoia să ronţăiţi ceva, preferaţi fructele şi legumele: mere, pere, fructe de sezon, morcovi, ţelină.

6. Masajul cu prosopul ud

La începutul zilei înmuiaţi un prosop de bumbac în apă fierbinte şi stoarceţi-l bine. Curăţaţi-vă pielea cu mişcări scurte şi energice începând de la picioare şi urcând spre cap. Când prosopul s-a răcit, introduceţi-l din nou în apă fierbinte.

7. Faceţi un duş

Petreceţi câteva minute sub duş pentru a vă înviora sub apă călduţă. Apoi începeţi să alternaţi apa intre cald şi rece – dar evitaţi să vă supuneţi şi capul la aceste schimbări de temperatură pentru că vă va ameţi. Aceste duşuri vor stimula circulaţia şi vor permite sângelui să pătrundă adânc în ţesuturi ducând cu el oxigen, glucoză şi energie. Această tehnică nu este recomandată pentru toată lumea. Cei care suferă de tensiune mare sau au probleme cardiace este bine să le evite.

8. Faceţi multe exerciţii fizice

Plimbaţi-vă în ritm alert, faceţi jogging sau mişcări în cameră menite să vă pună sângele în mişcare pentru o mai buna oxigenare a ţesuturilor. Rotiţi braţele, faceţi genuflexiuni, câteva abdomene şi veţi vedea că vă simţiţi alt om.

9. Staţi drept

Susţinătorii tehnicii Alexander cred că o postură corectă ajută la sporirea curgerii energiei în corp. Imaginaţi-vă că sunteţi un siret atârnat de capul dumneavoastră. Ridicaţi-vă capul, staţi drept şi trageţi-vă umerii în spate. Păstraţi-vă spatele şi abdomenul drept şi mergeţi aşa. Încercaţi să conştientizaţi ceea ce simţiţi şi să faceţi diferenţa de cum eraţi înainte.

10. Faceţi-vă siesta

Siesta de după-amiază este cunoscută în majoritatea tărilor latine de sute de ani. Energia corpului şi puterea de concentrare tind să se micşoreze după ce servim masa, deoarece nivelul tensiunii sângelui în creier este mai mic pentru a ajuta procesul de digestie. 20 de minute de odihnă vă vor revitaliza corpul şi mintea.

Share this post

Comments (2)

    • rica

    • 10 august 2014 at 13:53 pm

    BUNA ZIUA,A-SI DORI SA-MI RASPUNDETI LA O INTREBARE:DE CE SA UITAM CIOCOLATA,CAND PE ACEEASI PAGINA SCRIE CA CIOCOLATA E F. BUNA,NU INGRASA SI E = CU O CEASCA DE CAFEA,CHIAR MAI SANATOASA?????DECI ,,CIOCOLATA ,,, E BENEFICA.DE CINE SA ASCULTAM?

      • cerasus

      • 11 august 2014 at 16:42 pm

      Buna ziua, ciocolata are multe beneficii pentru sanatate datorita continutului de cacao. Dupa cum, probabil, stiti aceasta are in componenta antioxidanti, vitamine si minerale benefice organismului. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa mancati ciocolata in exces, in special daca aveti probleme cu greutatea. Cea mai indicata pentru sanatate si in diete este ciocolata amara cu un continut de cacao peste 35%. Speram ca am raspuns intrebarii dvs. si va multumim pentru interesul acordat articolelor de pe site-ul nostru. O zi buna!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *