Blog

Ciocolata şi beneficiile ei pentru organism

Citind titlul, probabil că vă gândiţi că nu este posibil ca mâncatul ciocolatei să fie benefic. Ciocolata este totuşi atât de delicioasă, de bună, cremoasă – irezistibilă! Ea este considerată una din micile plăceri nevinovate ale vieţii.
Mai există ceva atât de bun pe lumea asta?!?

Chiar dacă urmaţi o dietă puteţi consuma ciocolată

Dietele o pot păstra pe lista lor având grijă să ia în calcul numărul total de calorii. O bucată din aceasta conţine în medie 250 de calorii.
Proasta reputaţie a ciocolatei se datorează de fapt conţinutului mare de grăsimi săturate şi cafeină pe care aceasta le conţine. Nivelul de grăsimi saturate este dat de prezenţa untului de cacao, care are ca efect creşterea colesterolului din sânge. Pe de altă parte, însă, ea conţine în grad mare fenolen care scade riscul de boli cardiace!

O bucată de ciocolată este mai bună decât o ceaşcă de cafea

O ceaşcă normală de cafea conţine de la 130 la 150 miligrame de cafeină pe când o bucăţică de ciocolată conţine numai 6 miligrame. La această proporţie este mai bine să renunţi la cafea decât la ciocolată.
Din cercetările efectuate la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Mediu din Olanda, s-a observat că ciocolata are de patru ori antioxidanţii din ceaiul verde. Catechina este un antioxidant puternic care previne cancerul şi bolile cardiace. 100 de miligrame de ceai negru conţin 13,9 miligrame de catechina. La aceeaşi cantitate, ciocolata neagră conţine 53,5 miligrame de catechina.

Relaxare, voie bună şi memorie de elefant

Ciocolata stimulează, de asemenea, endorfinele care funcţionează ca un narcotic în tratamentul durerilor cronice. Endorfinele permit aportul crescut de oxigen în sânge, ceea ce poate conduce la o starea de relaxare mentală şi la creşterea capacităţilor memoriei. Serotonina, care are rolul de neurotransmiţător, se găseşte, de asemenea, în aceasta şi lucrează în corpul nostru ca un antidepresiv.

Depozit de vitamine şi minerale

Alte lucruri bune pe care trebuie să le reţinem în legătură cu ciocolata sunt următoarele: ea nu produce acnee sau iritaţii, conţine vitaminele B1, B2, D şi E, potasiu şi magneziu.
Desigur, veţi spune că ciocolata poate cauza probleme dentare. Nici o problemă. Cercetătorii au descoperit ca untul de cacao din ea înveleşte dinţii în timp ce este consumată.

Consumaţi porţii mici

Dacă vă temeţi că puteţi deveni dependent şi nu vă veţi putea opri la consumarea unei cantităţi rezonabile, cumpăraţi atunci doar ciocolate mici şi atunci vă veţi putea bucura în continuare de beneficiile ei.

Share this post

Leave your thought here