Blog

20 de obiceiuri dăunătoare frumuseţii

Obiceiuri dăunătoare frumuseţii.

Cu toții avem obiceiuri nocive care ne afectează frumusețea, sănătatea sau chiar ne scurtează viața. Zi de zi facem gesturi aparent banale, dar care au un impact major asupra organismului.

1. Să faceţi băi de soare fără protecţie solară

S-a demonstrat ştiinţific că ridurile, petele, aluniţele şi leziunile de tip canceros ale pielii sunt influenţate direct de expunerea la soare, spune un celebru dermatolog, profesorul Nicholas Lowe, în carte sa Secretele Pielii. Aşa că nu uitaţi niciodată cremele de protecţie solară acasă şi vă veţi bucura numai de efectele pozitive ale soarelui.

2. Să renunţaţi la cremele de protecţie solară sau să le folosiţi cu zgârcenie

Profesorul Lowe atrage atenţia asupra faptului că 50 % dintre noi folosim prea puţină cremă atunci când mergem la plajă. Astfel, chiar daca folosiţi o cremă cu factor de protectie 20, dar aplicaţi prea puţină, efectele vor fi egale cu ale unei creme cu factor 15 sau chiar 10, avertizează profesorul.

Mai spune el, trebuie să aplicaţi cam o linguriţă de cremă pe faţă şi pe gât, o lingură rasă pe fiecare braţ şi câte o lingură cu vârf pentru fiecare picior, cu 20 de minute înainte de expunerea la soare. Nu vă zgârciţi când e vorba de calitatea şi cantitatea unei creme solare; grija pe care o aveţi pentru pielea dumneavoastră acum se va reflecta în aspectul ei de mai târziu.

3. Să vă exfoliaţi pielea în exces

Gomajul facial este o metodă foarte eficientă de a îndepărta celulele moarte şi impurităţile pielii, conferindu-i astfel un aspect sănătos şi strălucitor, dar dacă frecati prea energic, dacă loţiunea pe care o folosiţi este prea puternică sau dacă operaţiunea este repetată prea des, pielea dumneavoastră va deveni foarte sensibilă, iar capilarele se vor sparge, afirmă Vicky Walker, beauty expert într-un celebru salon londonez.

Pentru o acţiune mai blândă a loţiunii de gomaj (peeling) se recomandă amestecarea lui în palma cu loţiunea (crema, laptele) demachiantă.

4. Să vă muşcaţi întruna buzele

Dacă buzele dumneavoastră sunt în mod constant crăpate şi/sau arse, vă daţi seama cât de mult rău le face să le muşcaţi sau să le umeziţi continuu – le va face să fie şi mai uscate.

Un remediu excelent este să aveţi mereu la îndemână un balsam de buze, pe care să-l folosiţi ori de câte ori vă simţiţi buzele uscate.

5. Să vă atingeţi faţa întruna

Ori de cate ori vă atingeţi fata, transferaţi impurităţile de pe mâini pe pielea feţei – ca şi cum nu ar fi de ajuns impurităţile din aer! Astfel, faţa se îngraşă mai tare, fiind mai predispusă la apariţia coşurilor şi comedoamelor (puncte negre).

Încercaţi să găsiţi altceva de făcut cu mâinile, mai ales dacă aveţi obiceiul de vă juca cu părul, căci grăsimile şi impurităţile de pe păr se vor depune pe pielea delicată a feţei.

6. Să vă stoarceţi coşurile

Atunci când stoarceţi un coş, distrugeţi bariera porului respectiv; astfel, bacteria se va răspândi pe suprafaţa pielii, afirmă Vicky Walker.

Decât să faceţi astfel de operaţiuni riscante (puneţi la socoteală şi riscul să vă iritaţi faţa), mai bine aplicaţi o mască împotriva coşurilor sau un tratament special. Sau, dacă vi se pare că problema e serioasă, faceţi o programare pentru un tratament cosmetic şi lăsaţi-vă pe mâna unui specialist.

7. Să vă frecaţi la ochi

În afară de faptul că vă iritaţi şi înroşiţi ochii, pielea foarte fină şi sensibilă din jurul ochilor va deveni mai predispusă la iritaţii şi riduri. De asemenea, trebuie să fiţi atente ca produsele de machiaj să nu vă intre în ochi, căci ar putea, astfel, provoca infecţii.

Dacă lucraţi mult la calculator, nu uitaţi să luaţi din când în când câte o pauză. Aşezaţi-vă palmele făcute căuş pe ochi, ajutându-i astfel să se relaxeze.

8. Să faceţi prea multe băi de abur

Multe femei recurg la metoda curăţirii feţei prin aburi, dar această operaţiune n-ar trebui făcută prea des, pentru că are un efect foarte puternic asupra pielii, afirmă Vicky Walker. Practicată prea des, poate usca pielea, forţând-o să producă sebum în exces şi predispunând-o la coşuri şi iritaţii. De asemenea, există un foarte mare risc de spargere a capilarelor.

Dacă vreţi să faceţi asta acasă, nu repetaţi metoda mai mult de o dată pe săptămână, câte 4-10 minute de fiecare dată; faţa trebuie să fie ţinută la o distanţă de 45-50 cm de sursa de abur.

9. Să vă clătiţi insuficient părul

Aceasta este una din principalele cauze ale lipsei de strălucire a părului, ne atenţionează un celebru specialist, Philip Kingsley. Cel mai adesea, aspectul îmbâcsit al părului se datorează clătirii insuficiente. E mai bine să ne clatim prea mult, decât prea puţin. Această etapă este deosebit de importantă – mai ales dacă folosiţi produse de styling. Având grijă să vă clătiţi bine părul, acesta va fi mai sănătos şi mai strălucitor.

10. Să folosiţi elastice de păr

E o metodă comodă, dar, în timp, duce la ruperea firelor de păr. Benzile de elastic neacoperit, înfăşurate repetat în jurul părului, sunt cele mai dăunatoare pentru păr, afirma Kingsley. Este de preferat să folosiţi un elastic acoperit cu o ţesătură şi, înainte de a vă prinde părul, să aplicaţi puţin balsam pe el.
De asemenea, Kingsley recomandă să evităm clemele de metal sau, înainte de folosirea acestora, să prindem mai întâi părul cu o ţesătură.

11. Să folosiţi sucul de lămâie pentru a decolora suviţe de păr

Expertul Daniel Galvin avertizează că acidul pe care-l conţine sucul de lamâie toacă părul, deshidratându-l şi făcându-l să arate lipsit de viaţă.

12. Să vă roadeţi unghiile

Precum se ştie, aspectul unghiilor are o mare importanţă pentru aspectul general al unei femei. Vicky Walker ne recomandă să mergem cu regularitate la manichiură, şi astfel, când îţi vezi unghiile îngrijite şi date frumos cu oja, nu-ţi mai vine să le rozi.

13. Să vă tăiaţi cuticulele

Cel mai bine este să le împingem în jos cu ajutorul unor beţişoare speciale sau cu colţul unui prosop.

14. Să mergeţi la culcare fără să vă demachiaţi

Înlăturarea machiajului, a sebumului şi a impurităţilor de pe faţă înainte de a merge la culcare este o etapă foarte importantă în drumul spre un ten sănătos şi luminos. Dacă sărim peste această etapă, porii rămân astupaţi, putând erupe peste noapte.

Este bine să ne formăm o rutină de înfrumuseţare care să includă, dimineaţa şi seara, demachierea, aplicarea unei loţiuni tonice şi aplicarea unei creme hidratante adecvate tipului nostru de ten. Nu e greu să le alegem (pe fiecare produs cosmetic scrie tipul de piele căruia îi este destinat.) Multe firme au seturi de câte trei astfel de produse.

15. Să folosiţi produse de îngrijire şi machiaj expirate

Acestea nu numai ca nu-şi fac efectul aşa cum trebuie, dar pot conţine bacterii care să provoace iritaţii ale pielii sau, în cazul produselor pentru ochi, infecţii. Ca o regulă generală, rimelul de gene trebuie păstrat maximum şase luni, iar celelalte produse 1-2 ani.

16. Să împărţiţi produsele de machiaj cu prietenele

Astfel, veţi împărţi şi germenii, infecţiile şi bacteriile: cele mai răspândite infecţii sunt prin intermediul produselor de ochi (conjunctivită) şi a rujurilor (herpes simplex). Dacă tot împărţiţi produsele, măcar folosiţi aplicatoare separate, inclusiv pentru rujuri.

17. Să aveţi o postură corporală incorectă

Este esenţial ca zona pelviană să se afle într-un unghi corect faţă de coloana vertebrală, nici prea în faţă, nici prea în spate, aminteşte expertul londonez Lynne Robinson.

L. Robinson recomandă următorul exerciţiu, pentru a ne verifica postura corporală. Staţi drept, în picioare, cu spatele spre perete. Rezemaţi spatele de perete şi observaţi unde acesta atinge spatele. Acum, lipiţi-vă şi mijlocul. Îndoiţi-vă genunchii şi lăsaţi-vă în jos de-a lungul peretelui, până când coapsele ajung paralele cu solul. Vă veţi simţi spatele întins. Reveniţi în poziţia iniţială, respirând şi încercând să păstraţi zona lombară întinsă. Desprindeţi-vă de zid, menţinând aceeaşi poziţie.

18. Să vă încruntaţi sau să priviţi cu ochii întredeschişi

Astfel, grăbim apariţia ridurilor şi a asa-numitei laba-gâştii. Pentru a preveni acest lucru, mergeţi regulat la controale oftalmologice şi purtaţi ochelari adecvaţi; vara, mai ales la plajă, ochelarii de soare sunt indispensabili.

19. Să vă pensaţi exagerat sprâncenele

Expertul Vaishaly Patel ne spune: Pensarea repetată slăbeşte rădăcina firului de păr până în punctul când părul nu mai creşte. Aşa că întotdeauna le spun clientelor că e de preferat să penseze mai puţin decât prea mult. Cel mai bine este să vă lăsaţi pe mâna unui specialist.

20. Să vă radeţi părul

Când radeţi părul, cel care creşte la loc va fi mai gros, mai viguros. Aşa că preferaţi ceara sau epilatul electric şi în nici un caz nu radeţi părul de pe faţă (mustaţa).

Share this post

Leave your thought here