Blog

Ulmul american

Ulmul American, originar din America Centrală şi de Sud, creşte în păduri, lângă cursurile de apă, şi atinge 20 m înălţime. Frunzele ascuţite, dinţate sunt acoperite de puf pe partea inferioară. Mănunchiurile mici de flori sunt urmate de fructe brun-roşiatice, fiecare conţinând câte o sămânţă. Această specie este pe cale de dispariţie, fiind afectată de boala ulmului olandez.

PĂRŢI UTILE

SCOARŢA INTERNĂ

✅ Scoarţa internă fibroasă se recoltează primăvara de pe trunchiurile şi de pe ramurile mari ale copacilor cu vârste de circa 10 ani. Acest strat are grosimea de 2-4 mm şi este disponibil în bucăţi plate sau pliate pe lung.
✅ Se administrează intern sub fromă de pulbere, care se amestecă cu apă. Se condiţionează şi în tablete sau capsule.

COMPUŞI ACTIVI

Compusul principal al ulmului american este un tip de carbohidrat numit mucilagiu, care poate absorbi o mare cantitate de apă. Printre alţi compuşi activi se numără taninii, fitosterolii (inclusiv beta-sitosterolul) şi sesquiterpenele.

UTILIZĂRI MEDICINALE

Datorită conţinutului de mucilagiu, ulmul american are efect calmant şi emoliant la contactul cu ţesuturile iritate sau inflamate.

La nivelul tractului digestiv, este folosit pentru uşurarea simptomelor indigestiei şi pentru calmarea mucoaselor ulcerate. Protejează peretele intestinal în boli inflamatorii intestinale, în cazul sindromului colonului iritabil şi al hemoroizilor. Este folosit şi pentru tratarea constipaţiei, acţionând ca lubrifiant al bolului fecal, care tranzitează astfel mai repede.

Propietăţile sale calmante îl recomandă sub formă de tablete, în cazul inflamaţiilor gâtului şi sub formă de cataplasmă, pentru exprimarea furunculelor.

Tradiţional, ulmul american este indicat pentru calmarea inflamaţiilor şi iritaţiilor tracturilor respirator şi urinar. Este, de asemenea, considerat un aliment nutritiv şi uşor de asimilat, pulberea fiind utilizată, prin urmare, la prepararea unui terci destinat paienţilor taraţi sau convalescenţilor.

CULTIVARE

Copacul se sădeşte adânc în sol umed, în locuri însorite, cu climă rece spre moderată. Ca toţi ulmii, această specie este vulnerabilă la boala ulmului olandez.

Ulmul american se înmulţeşte prin seminţe, care se sădesc toamna, sau prin butaşi care se plantează vara. Se poate cultiva şi din lăstari sau se pot cumpăra iarna copaci cu rădăcini.

PREPARARE ŞI DOZAJ

✅ În tratamentul inflamaţiilor şi iritaţiilor sistemului digestiv, al constipaţiei şi al inflamaţiilor gâtului
Pulbere: Amestecaţi o linguriţă de plantă cu ¼ cană cu apă şi beţi de 3 ori pe zi înainte de mese, împreună cu un pahar mare cu apă. Pulberea se poate amesteca şi cu piure de banane sau de mere, dar este important să beţi şi un pahar cu apă alături de acest preparat.
Tablete, capsule: Luaţi conform instrucţiunilor de pe etichetă, cu un pahar mare cu apă.
✅ Pentru exprimarea furunculelor
Pulbere: Amestecaţi o linguriţă de pulbere cu 2-3 linguri de apă pentru a forma o pastă. Aplicaţi pe zona afectată o dată pe zi.

DACĂ SIMPTOMELE PERSISTĂ, APELAŢI LA MEDIC

PRECAUŢII

•Administrat în dozele recomandate, ulmul american nu produce reacţii adverse.

preluare: Portia de sanatate – Ed. Reader’s Digest, 2011

Aţi putea să fiţi interesat să citiţi şi articolul: Orzul ajută la scăderea colesterolului.

Cerasus vine în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră cu produsul Deep Green – Pulbere din Orz Verde.

Share this post

Leave your thought here