Răceala
Vara a cam trecut. Dacă acum o lună ne plângeam de căldură, am ajuns din nou să o căutam pe lângă calorifere. Vremea este în continuă răcire, zilele sunt din ce în ce mai mici, parcă prea mici pentru tot ceea ce avem de bifat pe agenda zilnică.
Dimineţile sunt pe fast forward, mâncăm pe apucate, înşfăcăm copiii să îi ducem la şcoală şi apucăm să mai bem o gura de cafea în maşină în timp ce alergăm către locul de muncă. Drumul către seară este relativ identic, căci zi după zi, se desfăşoară, parcă, la fel: smartphone, mail, microsoft office, mail, eventual un excell, smartphone, prânz – pe fugă, şi din nou mail, office word, mail şi fuga la şcoală după copii şi prin market după alimente pentru cină.
În toată această nebunie de viaţă ca în filme, ne –am dori măcar o pauză publicitară. Însă, din păcate, apăsăm butonul pauză abia seara când nici nu atingem perna şi deja dormim.
Ce ne facem dacă minunatul film de du-te vino se complică şi mai mult?
Un strănut, o salvă de tuse urmată de o durere ca de ghimpe în piept şi ne trezim ca prin vis în pat, cu febră şi dureri insuportabile de cap. Iată un nou sezon din” viroza asta este cea mai urâtă pe care am avut-o în viaţa mea”. Ce să vă spun eu nou despre răceală? Că ea este cea mai frecventă boală care cauzează infecție la oameni.
Că nu există remediu pentru ea, dar simptomele pot fi tratate. Că, de regulă, un adult poate răci de 2-3 ori într-un an, iar un copil de 6-12 ori. Şi, mai ales, că aceste infecții există în rândul oamenilor încă din antichitate. Ştim cu toţii că viroza respiratorie, a.k.a. răceala, reprezintă o boală infecțioasă virală a căii respiratorii superioare. Aceasta afectează îndeosebi zona nazală. Simptomele care apar pot include tuse, dureri la nivelul gâtului, secreții nazale (rinoree) și senzația de strănut.
Uneori este prezentă și febra, care în mod obișnuit dispare în decurs de cel mult 7-10 zile. Cu toate acestea, unele simptome pot continua să persiste până la trei săptămâni. Dintre cele peste 200 de virusuri cunoscute ce pot determina apariția răcelii, rinovirusurile sunt cel mai des întâlnite. În general, infecțiile tractului respirator superior sunt împărțite în funcție de zona afectată.
Viroza respiratorie
Afectează în primul rând nasul, gâtul (faringită) și sinusurile (sinuzită). Ocazional, poate apărea și o conjunctivită la unul dintre ochi sau chiar ambii ochi. Simptomele sunt în cea mai mare parte declanșate mai degrabă de răspunsul autoimun al organismului la infecție, decât de distrugerea propriu-zisă a virusurilor asupra țesuturilor.
Principala modalitate de prevenție constă în spălarea mâinilor, eventual și purtarea unei măști medicale de protecție, pentru un grad crescut de eficacitate. Dar vă imaginaţi purtând o masca pe faţă cam 6 luni pe an, cât se consideră că sus numita răceală bântuie prin colectivităţi? Eu în nici un caz! Şi cât de des să te speli pe mâini ca să nu răceşti? Însă un lucru cred sigur că merită făcut: întărirea sistemului imunitar. Toamna asta se poartă sistem imunitar cu dublu firewall şi parolă din şapte caractere diferite.
Cum ajung la o aşa înaltă performanţă? Un singur nume de cod: SOD natural.
Superoxid dismutaza (SOD) este un grup de enzime antioxidante care au fost descoperite de Irwin Irwing și McCord Joe, şi dacă nu ma credeţi pe cuvânt puteţi verifica http://ro.wikipedia.org/wiki/Listă_de_antioxidanți.
Antioxidanții sunt compuși chimici care au capacitatea de a inhiba oxidarea altor substanțe. Aceştia sunt în mare măsură substanțe de origine naturală, compuși chimici vegetali. Ce este interesant de ştiut este faptul ca orzul, şi mai ales cel verde, conţine cea mai mare cantitate de SOD natural. Aceasta comparativ cu toate plantele, legumele sau fructele cunoscute până acum.
Un produs precum pulbere din orz verde – Deep Green Puterea Naturii (www.orzverde.ro)
Acesta promite, prin ingerare de trei ori pe zi, realizarea acelui firewall de care discutam mai sus. Este de preferat să facem cunostinţă cu gardianul sistemului imunitar înainte ca viruşii să puna stapânire pe primii centrimetri de mucoasă. Însă dacă nu apucăm să punem in practică prevenţia, pulberea din orz verde– Deep Green Puterea Naturii promite şi suport tehnic pe perioada critică.
Nu mă dau în vânt după filme horror și sper din suflet ca în toamna-iarna 2014 să sar cu mare graţie peste episodul „raceala se întoarce”. Eu m-am hotarât! Cel puţin 3 luni de azi înainte promit să iau zilnic pulbere din orz verde – Deep Green Puterea Naturii.
Oana Rebenciuc
Aţi putea să fiţi interesat să citiţi şi articolul: Gripa şi răceala.