Blog

Remediul natural împotriva stresului, depresiei sau oboselii cronice

Oboseala cronică este considerată o „boală vagă”. Probabil că, dacă ne-am afla în faţa medicului şi acesta ne-ar transmite că suferim de o boală vagă, în primă instanţă ne-am amuza. În primul rând că am afla că nu suferim de ceva foarte grav. Şi, în al doilea rând, pentru că denumirea afecţiunii este hilară. Realitatea este mult mai neplacută şi oricât de amuzantă ar fi denumirea. Simptomele nu sunt de luat în râs.

Oboseala cronică este caracterizată de atâtea simptome diferite, încât adesea este foarte greu de diagnosticat. Multe alte boli au simptome asemanatoare cu cele al sindromului de oboseală cronică (SOC). Oboseala copleşitoare şi persistentă este simptomul principal al SOC. Aceasta este definită ca oboseală extremă şi indispoziţie care nu se ameliorează cu odihna la pat. Adesea simptomele durează cel puţin şase luni şi afectează semnificativ traiul zilnic.

Se spune că în prezent cauza oboselii cronice nu este cunoscută. Şi, ca atare, este o enigmă pentru medici. Eu, aici, aş citi cumva printre rânduri şi aş adăuga că în prezent nu există studii care să ateste negru pe alb si prin cifre de netăgăduit cauzele acestei afecţiuni. Deşi acestea sunt tot mai comune în rândurile clasei muncitoare. Şi care dintre corporaţiile cu mulţi bani şi-ar dori oare analiza profundă a nivelului de epuizare nervoasă în cadrul angajaţilor?

Teorii medicale

Aşadar, nu ne rămâne decât sa trecem în revistă lunga listă a diverselor teorii medicale. Printre acestea se regăsesc şi cele care susţin că „boala vagă” este legată de infecţii. Infecţii ca cea produsă de:

✅ virusul Epstein-Barr (virusul care cauzează şi mononucleoza)
✅ alergii
✅ boala Lyme
✅ funcţia metabolică dereglată
✅ tensiunea arterială scăzută
✅ disfuncţia glandei suprarenale
✅ anomalii imunitare

De asemenea este legată de:

✅ tulburări neurologice
✅ tulburări ale sistemului nervos central
✅ boli autoimune
✅ probleme hormonale
✅ consumul prelungit al anumitor medicamente

Zic să mă opresc din enumerare şi să menţionez un singur lucru foarte important. Şi anume faptul că: Nu Există Dovezi Că Boala Mai Sus Numită Este Contagioasă. Deşi… am constatat un val potrivnic acestei afirmaţii la coadă la bancă. Mai multe persoane manifestau frisoane şi transpiraţii reci în momentul consultării soldului după efectuarea plăţilor.

Şi astfel ajungem să ne concentrăm pe simptomele acestei boli. Medicii citează oboseală persistentă, trenantă, intermitentă (dacă avem baftă) sau continuă, care durează peste două săptămâni. Schimbări de personalitate în cazul în care ne trezim ca prin vis strigând la şef în cadrul unei şedinţe există, după cât vedeţi, circumstanţe atenunate.

Se observă des tendinţa de a fi furios, nerăbdător sau deprimat din cauza senzaţiei continue de oboseală. Se spune despre oboseala cronică faptul că determină concentrare scăzută. De asemenea cauzează dificultate în îndeplinirea sarcinilor obişnuite şi scăderea interesului faţă de activităţi care altădată stârneau entuziasmul.

Între oboseala cronică şi depresie este o fină linie de demarcaţie. Cam câte simptome să mai adăugăm pentru a şti clar că vorbim despre depresie pură? Întrebarea care îmi vine involuntar în minte este: de ce trebuie să ajungem până aici?

Oare cum se poate găsi un tratament eficient împotriva unei afecţiuni ale căror mecanisme declanşatoare ne sunt total necunoscute?

Medicii spun, cu jumătate de gură, că deşi pentru această boală nu există tratament, anumite substanţe nutritive din alimente pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

Deficitul de vitamina B12

Acesta este asociat cu oboseala şi depresia. De aceea este posibil ca ingerarea de alimente bogate în această vitamină să poată ajuta la reducerea la minimum a oboselii şi depresiei. Alte vitamine B, cum sunt tiamina, B6 şi riboflavina, sunt utile în combaterea oboselii.

Acestea ajută corpul să producă energie. Complexul vitaminic B este recunoscut în literatura medicală de specialitate ca având un important rol neuroprotector. Acesta este complexul vitaminic ce hrăneşte întreg sistemul nervos uman. Pentru multe persoane, oboseala cronică apare imediat după ce au suferit o raceală (viroză), gripă sau o infecţie intestinală.

Prin urmare, consumaţi alimente bogate în vitamina C. Acestea ajută la fortificarea unui sistem imunitar slăbit.

Zincul

Acesta favorizează distrugerea microorganismelor şi opreşte proliferarea viruşilor cum este cel al „răcelilor obişnuite, sau de sezon”. De asemenea ajută la întărirea şi refacerea sistemului imunitar.

Magneziu

Mai multe persoane suferă de oboseală cronică manifestă dureri de cap şi musculare. De aceea sunt utile alimentele bogate în magneziu. Pentru combaterea insomniei de care sufera multe persoane diagnosticate cu „bolă vagă”, poate fi util consumul de alimente bogate în aminoacidul triptofan. Acesta este transformat în corp în serotonină. Şi un hormon secretat atât de creier cât şi în intestine. Acesta este responsabil cu buna dispoziţie diurnă.

Planul de bătălie împotriva oboselii cronice sună bine. Însă ne împotmolim des în punerea lui în aplicare. Asta deoarece, de ce să nu recunoaştem, sunt prea multe detalii de care trebuie să ţinem cont dintr-o dată, pe lângă multe alte detalii legate de viaţa noastră obişnuită. Cum să facem să integrăm acest plan în viaţa noastră şi aşa aglomerată până la refuz? Este simplu dacă găsim tot ceea ce avem nevoie într-un singur loc.

Un aliat de nădăjde în perioadele tulburi este Deep Green Puterea Naturii – capsule din suc de ovăz verde

Acest aliat este un supliment nutritiv concentrat ce conţine toţi nutrienţii şi toate oligoelementele specifice ovăzului verde în proporţii fiziologice. Folosit în mod tradiţional pentru compensarea carenţelor nutriţionale, în susţinerea capacităţii organismului de a funcţiona eficient şi de a desfăşura activităţi zilnice fără apariţia unor stări de oboseală.

Se mai foloseşte pentru consolidarea mentală generală. Şi ca suport cognitiv în situaţii stresante (în perioade de concentrare, învăţare şi memorare, pentru abilitate, vigilenţă şi adaptare în condiţii de stres). Se recomandă consumarea a două capsule de ovăz verde de trei ori pe zi timp de 2-3 luni. Se fac 2-3 cure pe an cu câte o lună pauză.

Despre proprietăţile ovăzului verde s-au scris mii de rânduri. Acest lucru s-a întâmplat deoarece acesta este o plantă care nu încetează, nici astăzi, să ne uimească. Folosit de mii de ani Avena Sativa (denumirea latinească a ovăzului verde) – este un aliment foarte hrănitor, bogat în proteine, şi mai bogat în vitamine.

De asemenea conţine o multitudine de minerale precum calciu şi magneziu cât şi oligoelemente precum siliciu, potasiu sau fier. Prezenţa acestor substanţe nutritive în capsulele din suc de ovăz verde Deep Green Puterea Naturii duce la buna dezvoltare a oaselor şi a dinţilor. Iar cele mai multe dintre mineralele vitale găsite în capsule sunt, de asemenea, necesare pentru menţinerea unui sistem nervos sănătos.

Capsulele din suc de ovăz verde Deep Green Puterea Naturii

Sunt utilizate în mod tradiţional ca tonic nervos, pentru tratarea problemelor care implică depresia sau epuizarea nervoasă.

De asemenea nu uitaţi să mergeţi la culcare şi să vă sculaţi la aceeaşi oră în fiecare zi. Să dormiţi cel puţin opt ore pe noapte. Nu săriţi peste micul dejun. Seara târziu, evitaţi cantităţile mari de mâncare, alimentele grase, alcoolul şi băuturile cu cofeină. Nu folositi produsele zaharoase ca sursă de energie. Faceţi activitate fizică. Exerciţiile moderate ajută la alungarea oboselii. De asemenea, faceţi exerciţii de relaxare şi luaţi-vă din când în când (în ciuda şefilor) câte o vacanţă, fie şi scurtă.

Oana Rebenciuc

Pentru mai multe informaţii puteţi citi şi: Stresul şi efectele lui asupra sănătăţii

Share this post

Leave your thought here