Blog

Trei sfaturi ca să slăbeşti uşor

Exerciţiile fizice cresc tonusul muscular, cel psihic şi te ajută slăbești ușor şi să te simţi activ, plin de energie şi de voie bună.

Sfaturi utile ca să slăbești ușor

1. Mâncaţi mult dimineaţa şi puţin seara

Nu puţine sunt persoanele care sar peste micul dejun. Fie s-au sculat târziu şi se grăbesc la serviciu sau la şcoală, fie savurează doar o cafeluţă şi eventual o ţigară. În timpul zilei ronţăie ceva pe fugă sau iau o gustare rapidă la prânz – asta dacă au pauză de masă. Bineînţeles că seară vor să se despăgubească şi mănâncă cu o poftă sporită. Apoi se uită cu jale la cântar şi se gândesc că totuşi n-au mâncat cine ştie ce toată ziua. E adevărat, dar seara metabolismul e cel mai scăzut. De obicei, după cină urmează o perioadă de relaxare, când organismul nu mai are nevoie să transforme în energie hrana consumată, care se depune sub formă de grăsime. De aceea, se recomandă un mic dejun consistent (de pildă ouă, lapte, carne, cereale) şi o masă de seară cât mai uşoară (iaurt, fructe), luată înainte de ora 7, cu minimum 3 ore înainte de culcare.

2. Exerciţiile fizice sunt esenţiale

Paradoxal, uneori poţi să constaţi că sportul ţi-a adus câteva kilograme în plus, iar aceasta fiindcă muşchii cântăresc mai mult decât grăsimea. Totuşi, practicarea exerciţiilor fizice intensifică metabolismul, consumând o cantitate mare de calorii. În plus, îţi sculptează corpul, ţi-l modelează, fiind indispensabilă mai ales atunci când se slăbeşte mult dintr-o dată; altfel, pielea se lăsă, începe să atârne şi poţi să ai surpriza că arăţi mai rău decât la început. Exerciţiile fizice cresc tonusul muscular şi cel psihic, te ajută să te simţi activ, plin de energie şi de voie bună. Ele acţionează benefic asupra tuturor organelor corpului, care devine astfel mai sănătos.

Câteva recomandări
Pentru cei tineri şi neliniştiţi
Nu trebuie să forţezi de la început, să transpiri, în speranţa de a obţine rezultate spectaculoase după o zi sau două: în cel mai bun caz te vei alege cu o febră musculară. Pentru a reuşi să slăbești ușor, exerciţiile fizice trebuie practicate regulat. Sfatul astrologului: încet, dar sigur.
Pentru cei mai în vârstă
Alegerea tipului de exerciţii depinde de câţi ani aveţi, dacă aţi mai practicat vreun sport până acum, dacă aveţi probleme de sănătate. Puteţi începe cu plimbări în aer liber, apoi marşuri, jogging, aerobic. Nu uitaţi să consultaţi medicul înainte de a face efort.
Oricum, indiferent de vârstă, ţineţi minte că nu trebuie neapărat să faceţi performanţă, important e să te mişti.

3. Mâncare + tv = adio siluetă

Este ceva atât de banal încât imediat ne vine în minte imaginea unei femei grase, pătrate, cubice care stă la televizor şi înfulecă la dulciuri cu nemiluita. Acest personaj, uneori în varianta masculină, apare în multe filme şi noi râdem de el de fiecare dată, aşezaţi confortabil în fotoliu cu o gustărică dinainte.
Mâncatul în faţa televizorului este un obicei foarte dăunător, deoarece nu-ţi dai seama ce şi cât mănânci. Cu ochii la tv, înghiţi cantităţi impresionante de biscuiţi, chipsuri, popcorn, ciocolată, îngheţată, alimente fără vitamine, cu un conţinut ridicat de calorii. Cum pentru a sta pe scaun nu ai nevoie de atâta energie, rezultatul e că te îngraşi pe nesimţite.

O plăcere irezistibilă
Numai când mănânci la film poţi să guşti acţiunea. Vezi cum eroii tăi preferaţi se luptă cu băieţii cei răi, îţi creşte adrenalina, nu poţi rezista să nu participi şi atunci îţi iei o porţie dublă de cartofi prăjiţi.

Ce poţi face:

Ar fi frustrant să-ţi refuzi această plăcere. Totuşi, încearcă să alegi alimente mai sănătoase, cu puţine calorii, de pildă morcovi cruzi, mere, struguri, alte fructe.

Un mijloc de a alunga plictiseală
Se întâmplă să nu te intereseze ceea ce vezi la televizor. Cu toate acestea, stai fiindcă nu ai ceva mai bun de făcut. Atunci mănânci ca să adaugi emisiunilor insipide ceva sare şi piper. Ori, mai grav, nu ai chef să te apuci de lucru şi mâncatul e un pretext ca să leneveşti mai departe la tv. Astfel îţi linişteşti conştiinţa şi te minţi pe tine însuţi.

Ce poţi face:
În caz că te plictiseşti la televizor, nimeni nu te sileşte să rămâi acolo. Dacă nu ai treabă, găseşte-ţi o ocupaţie care să te atragă. De exemplu, ieşi la plimbare ori citeşte o carte. Nu trebuie să stai ca o plantă, fii activ!

Share this post

Comentarii (2)

    • florescu ioana

    • 19 iulie 2013 at 16:15 pm

    Am obținut cele două pulberi de ovăz verde și de orz verde de la Puterea Naturii și am citit tot ce este scris pe fiecare plic cu produs.Aș dori să știu dacă cele două pulberi pot fi administrate concomitent.
    Vă mulțumesc

      • admin

      • 22 iulie 2013 at 09:52 am

      Pulberile din orz si ovaz au unele proprietati comune de aceea nu este indicat sa fie administrate concomitent.
      In interactiunea cu medicamentele alopate pot aparea interactiuni de genul: daca luati medicamente pentru scaderea glicemiei si consumati si orz este posibil sa scada foarte tare glicemia, de aceea in astfel de cazuri trebuie redusa una dintre doze, ori cea naturista ori cea alopata.

Leave your thought here