Blog

Nouă secrete ale longevităţii despre care nu vă vorbeşte medicul

Longevitate, acesta este folosit uneori ca sinonim pentru speranţă de viaţă şi demografie.

Ştiţi oare că două ceşti de cafea pe zi scad cu 40 la sută riscul apariţiei pietrelor la vezica biliară? Din păcate, majoritatea medicilor, chiar şi cei mai buni, stiu să vă trateze. Dar nu sunt întotdeauna competenţi în ceea ce priveşte o alimentaţie şi un mod de viaţă sănătos.


Iată nouă sfaturi pe care le auziţi foarte rar sau chiar deloc în cabinetul unui medic.

1. Consumul moderat de alcool previne boala Alzheimer

Un studiu de şase ani întreprins la Universitatea Erasmus (Olanda) a stabilit că la persoanele cu vârstă peste 55 de ani care au consumat una până la trei porţii de alcool pe zi există cu 42 % mai puţine şanse de a se îmbolnăvi de această boală. Aceasta comparativ cu cei care nu au consumat alcool deloc. Trebuie să ţineţi cont însă de un fapt: consumul în exces de alcool nu are nici un rezultat pozitiv.

2. Calciul previne infarctul

Cercetările noi în domeniu au arătat că femeile care şi-au administrat câte 1.500 de mg de calciu zilnic suferă de tulburări ale inimii mult mai puţin decât cele care au probleme cu deficitul de calciu. Cu toate acestea, doza zilnică de calciu nu trebuie să depăşească 2.500 de miligrame.

3. Roşiile previn afecţiunile inimii

S-a efectuat un studiu asupra a 1.379 de pacienţi. Acesta a arătat că persoanele al căror regim alimentar este bogat în licopen – substanţa care se găseşte în roşii – sunt expuse mai puţin de jumătate acceselor de inimă.

4. Spălatul pe mâini scade şansa de a răci

Nu va temeţi că veţi contracta o răceală atunci când lângă dumneavoastră stranută cineva! Cercetările au arătat că în opt cazuri din zece răceala se transmite prin mâini. Spălatul lor este cea mai eficientă măsură profilactică, ce va apără de infecţia cu un virus.

5. Exerciţiile fizice moderate previn diabetul

Specialiştii spun că plimbarea în pas mai rapid câte doua ore şi jumătate pe săptămână scade considerabil riscul de a vă îmbolnăvi de diabet.

6. Spanacul îmbunătăţeşte vederea

Cercetătorii din diferite tări au ajuns la concluzia că dacă folosiţi de cinci ori pe săptămână spanac, riscul apariţiei cataractei scade cu 77 %. Iar papaya conţine un oxidant foarte puternic care blochează lumina ultravioletă daunatoare.

7. Vitamina D previne întămplarile neplăcute care au legătură cu osteoporoza

Cercetătorii unei universităţi americane au arătat că femeile aflate în perioada postclimacteriu, care iau permanent vitamina D, riscă de două ori mai puţin să sufere din cauza osteoporozei decât cele care nu îşi administrează vitamina D.

8. Consumul de alimente în porţii mici, dar dese scade colesterolul

Toţi ştiu că trebuie evitate grăsimile care se depun pe artere. Dar medicii au arătat că frecvenţa administrării alimentelor este la fel de importantă ca şi conţinutul lor. Studiile efectuate în Anglia au stabilit că nivelul de colesterol este mai scăzut în cazul unei cantităţi egale de grăsimi şi calorii în regimul alimentar zilnic al celor obişnuiţi să mănânce de cinci-sase ori pe zi. Dar în porţii mici, decât în cazul celor care iau o masă sau două pe zi, dar foarte bogate.

9. Luând în fiecare zi multivitamine scădeţi de două ori riscul de a vă îmbolnăvi de cancer

Cercetările noi arată ca forţa magică a vitaminei E în combinaţie cu acidul folic, calciu şi vitaminele A şi C scade riscul cancerului la intestinul gros cu 57 %.

https://cerasus.ro/produs/fii-slab/

Share this post

Leave your thought here