Blog

Sfaturi pentru a vă reveni după o zi grea de muncă

Vă vom prezenta câteva sfaturi pentru a vă reveni după o zi grea de muncă. Cu toţii ştim ce înseamnă o zi lungă şi istovitoare de muncă şi cum ne simţim după aceea. După ce am trecut prin clipe îngrozitoare de furie, nervi, grabă, ajungem acasă secatuiţi de vlagă, cu dureri de cap şi mintea parcă amorţită. Dar, pentru a avea parte totuşi de o seară plăcută, există câteva tehnici și sfaturi care au darul de a vă scoate din starea aceea îngrozitoare şi a vă pune pe linia de plutire.

Nu neglijaţi clipele de relaxare în familie

Înainte de toate, trebuie să realizaţi că serile acasă sunt deosebit de preţioase şi importante. După ore de lucru, în sfârşit aveţi timp şi pentru dumneavoastră şi vreţi să faceţi cât mai multe atunci. Veţi vrea să fiţi plini de viaţă şi energie pentru a vă putea bucura de acele clipe alături de cei dragi. Copiii vor vrea ca părinţii să le acorde mai multă atenţie, dar, din nefericire, ei vor fi respinşi de cei obosiţi şi fără vlagă.

Primul pas: regenerarea

Este foarte important să faceţi un efort mintal pentru a lăsa în urma treburile de la serviciu. Mintea voastră este fixată încă pe unele probleme de serviciu? Opriţi-vă chiar acum. Va fi destul timp pentru ca subconştientul vostru să rumege aceste probleme şi chiar, poate, să găsească soluţii mai bune, mai creative ceva mai târziu.

Deocamdată trebuie să nu vă mai gândiţi la serviciu, sunteţi acum pe timpul dumneavoastră. O lume diferită în care slujba pur şi simplu nu există. Este viaţa dumneavoastra şi tot ce va interesează acum sunt doar lucrurile care vă fac să vă simţiţi bine. Dacă aţi realizat acest lucru, deja puteţi să faceţi diferenţa cu atitudinea pe care o veţi avea în orele care urmează.

Pasul doi: terapia cu apă face minuni

Vă grăbiţi să ajungeţi undeva? Aveţi picioarele umflate şi vă dor pentru că aţi stat în picioare sau aţi avut de mers toată ziua? Lucrul de care aveţi nevoie pentru a vă calma durerile este o baie şi nici un tratament nu este mai eficient, energizant decât cel cu H2O.
Dacă vă grăbiţi să mergeţi undeva într-o seară fierbinte de vară, încercaţi să vă stropiţi pe faţă cu apă şi să ţineţi încheietura mâinilor sub un robinet cu apă rece. Veţi vedea ce repede apa vă va remonta!

Puterea revigorantă a duşului

Dacă aveţi mai mult timp la dispoziţie, un duş este minunat pentru efectele lui revitalizante. Un posibil tratament de inclus atunci când vă faceţi duşul este să vă frecţionaţi corpul cu o lufă sau cu un burete – masaţi-vă singuri corpul cu mişcări circulare, începând cu picioarele şi apoi urcând din ce în ce mai sus. Este grozav pentru ca în acest fel circulaţia sângelui se face mai repede şi mai bine. La ieşirea din duş poate veţi dori să profitaţi de pe urma uleiurilor de salvie sau mentă care vă vor racori şi vă vor da o senzaţie de prospeţime.

Plăcerea băilor calde pentru zilele reci de iarnă

Sfaturi: în serile răcoroase de iarnă, cel mai indicat este să vă răsfăţaţi cu ajutorul băilor – dacă vă puteţi permite o baie cu bule de apă – jacuzzi, cu atât mai bine. Încercaţi să creaţi o atmosferă cât mai relaxantă: reduceţi lumina sau aprindeţi câteva lumânări, puneţi niste muzică liniştitoare, picuraţi puţin ulei parfumat in baie – poate încercaţi cu un ulei recomandat de aromoterapeuţi cum este lavanda, cunoscută pentru proprietăţile ei relaxante. Când toate condiţiile au fost îndeplinite, cufundaţi-vă în baie şi bucuraţi-vă de starea pe care v-o conferă.

Alte tratamente la îndemana tuturor

Există sute de alte lucruri pe care le puteţi face, toate în vederea revitalizării dumneavoastră. Pe drumul de întoarcere acasa de la serviciu încercaţi să faceţi mintal o listă cu toate activităţile care vă relaxează şi vă remontează şi încercaţi-le pe rând într-o săptămână. Indiferent dacă aceste activităţi se rezumă la a vă relaxa într-un fotoliu citind o carte bună, pregătind o prăjitură, îngrijind florile sau mesterind la ceva, nu contează atât timp cât vă încarcă bateriile şi simţiţi cum încet, încet vă reveniţi din starea îngrozitoare în care eraţi când aţi venit de la lucru.

Includeţi şi treburile casnice în tratament

Încercaţi să evitaţi să faceţi din orice activitate o necesitate trebuie să fac, ci consideraţi-le că pe nişte evenimente speciale. Aceasta vă va ajuta să scapaţi de stresul zilnic. Trebuie să preparaţi mâncarea? Atunci faceţi-o cu pasiune, bucuraţi-vă că puteţi să faceţi surprize plăcute celor din familie. Planificaţi dinainte, încercaţi să găsiti noi reţete, să decoraţi frumos farfuriile, să aduceţi mereu un element surprizţ care sţ invioreze atmosfera, aranjaţi masa cu fast. Nu este aşa că pare interesant? Evitaţi rutina şi monotonia chiar dacă evenimentele par să vi le impună.

Pentru treburile casnice care ne sufocă

Aveţi multe treburi casnice de făcut după programul obişnuit de lucru? Incercati sa le împărţiţi în părţi mici de-a lungul a mai multe zile şi apoi să vă desprindeţi de ele pentru a savura câteva clipe de linişte. Altfel veţi avea tendinţa să le tot aminaţi şi să nu mai terminaţi niciodată cu munca, iar serile nu vor fi niciodată relaxante pentru ca veţi avea tot timpul sentimentul de vină că nu v-aţi terminat treaba.

Aveti mult de călcat? Propuneţi-vă să călcaţi în fiecare zi câte 15 minute dupa serviciu până veţi termina.

Revitalizarea fizică este una dintre cele mai recomandate

Câteva exerciţii fizice sunt mereu bine venite. În afara faptului că astfel vom pune muşchii în mişcare, aşa vom respira mai profund şi creierul va fi mai bine irigat.

Încercaţi exerciţiile yoga. Încercaţi să meditaţi. Acordaţi-vă câteva minute preţioase numai pentru dumneavoastră. Citiţi ceva care stiţi că întotdeauna vă inspiră, vă binedispune şi vă remontează. Acordaţi-vă câteva clipe pentru automasaj. Poate reuşiţi să mergeţi în parc să alergaţi sau doar să vă plimbaţi. Miţcarea este, cum am mai zis, excelentă pentru revitalizare şi cresterea energiei.

Câteva sfaturi înţelepte

✅ Pentru câteva minute doar respiraţi încet, relaxat şi conştient.
✅ Faceţi ceva spontan, ceva amuzant.
✅ Faceţi orice pentru a sparge monotonia şi rutina oboselii care apare dupa serviciu şi nu vă irosiţi serile.
Share this post

Leave your thought here