Infertilitatea
Infertilitatea – Vrei să rămâi însărcinată şi până acuma nu ai avut succes? Încearcă şi remediile naturale. Ar putea fi chiar ajutorul de care ai nevoie.
TRATEAZĂ INFERTILITATEA NATURAL
Se consideră că este vorba de infertilitate atunci când femeia nu rămâne însărcinată după un an de zile în care a avut raporturi sexuale neprotejate. Diagnoscticul şi cauza trebuie stabilite de către medic. Cel mai frecvent , motivele pentru care femeile nu pot avea copii sunt dezechilibrele hormonale, infecţiile sau inflamaţiile organelor genitale şi ale anexelor, malformaţii congenitale sau dobândite ale organelor de reproducere.
Se adaugă factori favorizanţi precum: stresul, oboseala prelungită, sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă. La bărbaţi, imposibilitatea de procreare apare, în general, ca o consecinţă a unui dezechilibru hormonal, a lezării glandelor care produc sperma, ca urmare a unor infecţii sau a unor traumatisme, ori după anumite intervenţii chirurgicale.
De asemenea, consumul de alcool, tutunul şi stresul contribuie la infertilitatea masculină. O statistică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că sănătatea sexuală a populaţiei depinde în proporţie de 27 % de moştenirea genetică, 43 % de modul de viaţă, 19 % de mediul înconjurător si 11 % de intervenţia medicului.
PLANTE CARE STIMULEAZĂ SISTEMUL REPRODUCĂTOR
Fitoterapia, ca parte a stilului tău de viaţă, dă rezultate excelente în tratarea infertilităţii în cuplu. Plantele pot acţiona ca tonic al glandelor endocrine: ovar, testicul, hipofiză sau tiroidă, ca reglatoare ale metabolismului şi pot avea efecte antiinflamatorii. Brânca-ursului este remediul natural cu cea mai mare popularitate atât în cazul infertilităţii la femei, cât şi la bărbaţi.
Seminţele de brânca-ursului
Stimulează producerea de ovule, întinereşte organismul, reglează ciclul menstrual. La barbaţi, tinctura de brânca-ursului acţionează ca un puternic vasodilatator genital, stimulează producţia de hormoni masculini şi este un tonic psihic excelent. În cazurile în care cantitatea de spermă sau concentraţia de spermatozoizi este prea mică, brânca-ursului acţionează ca reglator. Planta are efecte benefice şi în situaţia în care peste 40 % dintre spermatozoizi au motilitate insuficientă. Este indicată tinctura obţinută din seminţe şi infloreşcenţe de brânca-ursului, care are rezultate mai puternice decât cea obţinută din rădăcinile plantei. Din tinctura de seminţe de brânca-ursului se ia câte o linguriţă, diluată în jumătate de pahar cu apă, de patru ori pe zi. Urmează tratamentul timp de cel puţin şase luni.
Năpraznicul
Este cunoscut pentru proprietatea de reglator al secreţiei hormonale ovariene şi testiculare. Dar şi pentru efectul puternic vasoconstrictor, benefic în impotenţa masculină. Ajută atunci când infertilitatea este consecinţa unor disfuncţii ovariene sau a unei alterări a spematogenezei, care are drept cauză o tulburare endocrină.
Asparagusul
Stimulează secreţia de estrogen şi este tonic hipofizar, drept urmare, este eficient pentru infertilitate.
Extractele din părţile aeriene ale arbustului Vitex Agnus Castus reglează ovulaţia şi ciclurile menstruale. Se foloseşte sub formă de ceai sau fructe uscate şi mărunţite presărate pe alimente. Poate avea efecte benefice la nivelul glandei hipofize, prin reglarea hormonilor importanţi în reproducere. Se recomandă administrarea pe cale internă – o cană de ceai pe zi – în cure de trei luni. Are efecte excelente în infertilitatea cauzată de excesul de prolactină, tulburări ale secreţiei de progesteron sau de hormon luteinizant.
Autor: Georgiana Oprea
preluare din Revista Plafar, octombrie 2010, Nr 32
Cunoaşteţi beneficiile Cuprului asupra fertilităţii? Atunci poate ar fi bine să citiţi şi următorul articol: Cuprul.
Încercaţi produsul proBIO, un remediu natural pentru numeroase afecţiuni!