alege sanatos

Articole recomandate Dietă şi Nutriţie

Există viaţă și după sărbători

Resetarea organismului după sărbători poate părea dificilă. După mesele îmbelşugate tradițional românești, este mult mai greu să ne strunim voința spre o alimentaţie mai sănătoasă şi uşoară.

Fie întâmpinăm lipsa poftei de mâncare şi senzaţia de balonare cu greaţă, fie consumăm haotic alimente pe care stomacul nostru nu este pregătit să le accepte, fie ne simțim obosiţi şi îngreunaţi.

Cum întrăm pe făgaşul normal alimentar?

Pentru a nu ne înscrie într-un maraton al detoxifierii şi eliminării din scurt a tuturor alimentelor ingerate de sărbători din dorinţa de revenire la normal, putem apela la o metodă mai simplă, benefică şi gustoasă pentru fiecare masă principală. Natura ne vine în ajutor fară să fie nevoie să ținem cure drastice sau să ne privăm de mâncare.

La micul dejun pentru a ajuta ficatul să scape de „atacul” grăsimilor şi băuturilor alcoolice consumate de sărbători, putem opta pentru un suc proaspăt stors, făcut în casă, din legume verzi precum spanac, pătrunjel sau castravete, combinate cu produse vegetale care conțin multă apă, precum portocalele, lămâile, grepfrutul. Pentru a îmbunăţăţi digestia şi pentru a reechilibra tranzitul intestinal puteţi adăuga în sucul proaspăt stors Alphadigest, un produs pe bază de pulberi certificate ecologic. Acest produs 100% natural este simplu de administrat având efecte precise în calmarea tulburărilor digestive, normalizarea tranzitului digestive, neutralizarea acidităţii gastrice sau absorbția gazelor în exces.

Alături de fresh-ul de fructe sau legume puteţi mânca două trei felii subțiri de păine integrală, prăjită în prealabil, pe care să o consumaţi cu un amestec de brânză proaspătă de vaci.

Amestecul de brănză de vaci poate conține verdeţuri proaspete precum mărar, leurdă sau busuioc. Aceste condimente, pe lângă intensificarea gustului, vă oferă şi vitaminele de care aveți atâta nevoie pentru un start puternic într-o nouă zi de muncă.

Fii mereu în echilibru cu PROBIO.

Reîntorși din mini vacanța de sărbători la agitaţia cotidiană binecunoscută cât şi apariţia căldurii, care intensifică starea de slăbiciune a organismului, ne poate bulversa. Uităm să mâncăm la prânz bazându-ne pe ideea că organismul şi-a acumulat rezerve în perioada de pauză. Nimic mai greşit! Aceste rezerve nu sunt inepuizabile. Pentru a ne reîncărca cu energie înainte de masa de prânz puteţi consuma o băutură preparată din proBio recunoscut ca fiind un produs ce oferă nenumărate surse de energie şi vitalitate. De asemenea proBio deține și proprietatea de a lupta împotriva stresului oxidative, stimulând eficient sistemul imunitar. După 30 de minute de la consumarea acestui fresh reinterpretat sănătos, puteţi adăuga în meniul de prânz supele cremă formate dintr-o multitudine de legume precum morcov, păstărnac, ciuperci, ţelină recunoscute ca surse infinite de nutrienți. Supele sunt uşor asimilate de către stomac, însă, cel mai important, acestea oferind saţietate.

Pe locuri, fiţi gata, start mişcare!

Uşor de zis, greu de realizat, nu? Important este să pornim cu paşi mici dar siguri spre drumul cel lung. Cu toții știm că sedentarismul, consumul de alimente grele, în cantităţi mari și schimbarea ritmului de viață pe timpul sărbătorilor îşi vor pune amprenta asupra noastră. Însă pentru a duce la bun sfârşit o sarcină atât de dificilă precum începerea unui program de activitate fizică este important să ne concentrăm atenția asupra beneficiilor pe care acest demers îl are pentru sănătatea noastră. Nimic nu este imposibil atunci când suntem motivaţi, mai ales că această alegere o facem pentru noi şi pentru sănătatea întregului nostru corp.

După repaosul bine meritat de sărbători, corpul acumulează kilograme în plus şi apare senzaţia de greutate atât fizică cât şi mentală. Pentru dezmorţire tot natura ne este aproape. Mişcarea în aer liber este benefică, ne măreşte capacitatea pulmonară şi rezistenţa imunitară, pe care le punem în pericol deoarece petrecem din ce în ce mai mult timp departe de natură prinşi între patru pereţi sau în maşină datorită job-ului zilnic. Este indicată mişcarea seara, deoarece vom scăpa de stresul acumulat pe timpul zilei și datorită eliberării „hormonului fericirii” vom avea parte de un somn mult mai odihnitor. Pentru masa de seară este indicat să apelăm la o salată de crudităţi cu peşte sau carne slabă, excluzând carbohidraţii care pot induce senzaţie de agitaţie pe timpul nopţii.

Hipocrate spunea că „medicul tratează, natura vindecă”, astfel depinde doar de noi să-i deschidem uşa pentru a o primi în vieţile noastre. Nu uitaţi că sănătatea este măsura fericirii noastre!

Produsele descrise in articol pot fi gasite: PROBIO si ALPHADIGEST .
Citeşte mai multe despre cele cinci ingrediente pentru o digestie sănătoasă – alphaDIGEST !

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll Up