Blog

Durerile reumatice – cum să le învingi?

Din păcate zilele umede şi reci aduc pentru multe persoane dureri şi imposibilitatea de a se mişca.
Termen vag, atribuit unui grup de stări patologice, acute sau cronice, de cauze diverse, ce afectează, de obicei, articulaţiile, durerile reumatice sunt pe buzele tuturor atunci când se încearcă descrierea suferinţei survenite la nivelul aparatului locomotor odată cu schimbarea vremii. Tocmai de aceea, mulţi reumatici spun, în glumă, că sunt staţii meteo ambulante, durerea anunţându-i, de fiecare dată, că starea vremii urmează să se modifice.

CARE ESTE LEGĂTURA CU VREMEA?

Când temperatura de afară scade din cauza unui val de frig sau când umiditatea creşte ca urmare a unei ploi sau nisnori, sângele devine mai alcalin şi toate procesele fiziologice trec printr-o transformare. Mecanismul generator de energie îţi măreşte activitatea şi motorul uman intră în regim de turaţie mare.

Pentru bolnavul reumatic, asta înseamnă dureri mai puternice. Tocmai de aceea, aspirina, luată adesea în necunoştinţă de cauză, uşurează suferinţa. Deoarece este un acid, ea contracarează creşterea alcalinităţii sângelui, declanşată de schimbarea condiţiilor meteo. Câte două linguriţe de oţet de mere cu miere, luate la fiecare masă într-un pahar cu apă, au acelaşi efect. Dacă durerile sunt intense, doza poate fi mărită la câte două linguri din cele două tipuri de oţet. Şi căldura micşorează alcalinitatea sângelui, astfel că durerile pot fi alinate prin aplicarea unei perne încalzite.

ALTE REMEDII

    1. CARTOFUL. Sucul unui cartof crud este considerat un remediu excelent pentru reumatism. El ajută la eliminarea factorilor toxici şi ameliorează durerea. Pentru asta, se iau cel mult două linguriţe de suc înainte de principalele mese ale zilei. Şi coaja cartofului e de folos, dat fiind conţinutul bogat de săruri minerale vitale. Pentrz prepararea „medicamenului”, se fierb în jumătate de litru de apă 30 g de coajă de cartof bine spălată în prealabil, până ce apa scade la jumătate. Lichidul obţinut se strecoară, iar după răcire se beau, de preferat înaintea meselor , câte trei – patru pahare pe zi.
    2. DOVLEACUL. Şi în cazul lui. Sucul este cel care tămpduieşte. În acest scop, se consumă zilnic, timp de cel puţin trei luni consecutiv, un pahar de fresh de dovleac în care se amestecă o linguriţă de miere.
    3. ŢELINA. Pentru a beneficia la maxim de efectele ei curative, este indicată folosirea extractului din seminţele legumei. Se iau cinci până la zece picături adăugate în apă fierbinte, înainte de masă.
    4. NUCILE. Bogate în săruri de zinc, magneziu, sulf, fier, calciu şi vitaminele A,B şi E, nucile contrubuie la fortificarea articulaţiilor. Ele trebuie să fie, pur şi simplu, nelipsite din regimul alimentar al bolnavilor de reumatism. Doza recomadată este de şase nuci pe zi.
    5. MERELE. Remediul este de-a dreptul delicios. Se prepară prin fierberea a trei – patru mere în 300 ml apă, timp de 10 minute, şi se bea călduţ, de câteva ori pe zi.
    6. CEAIUL SPECIAL din ienupăr, mesteacăn, soc, coajă de salcire, coada-calului, teci de fasole şi frasin.Se consumă două-trei căni de infuzie pe zi, obţinută prin opărirea unei linguriţe din acest amestec în 250 ml de apă fiebinte.

Natalia Talmacec

preluare din Revista Plafar, Octombrie 2010, Nr.32

Aţi putea fi interesat să citiţi şi următorul articol: Presopunctura.

Încercaţi produsul proBIO, un remediu natural pentru diverse afecţiuni.

Share this post

Leave your thought here