Categorie: Dietă şi Nutriţie

Diabet: 6 Alimente care îţi permit controlul glicemiei

Dietă şi Nutriţie

Diabet: 6 Alimente care îţi permit controlul glicemiei

Nu există echivalent pentru o dietă echilibrată atunci când vorbim de diabet zaharat. Însă iată câteva alimente care ar putea să dea o mână de ajutor în a menţine nivelul glicemiei în limite normale. Cafeaua şi scorţişoara au fost destul de recent descoperite ca fiind alimente care ar putea reduce riscul relativ de apariţie a diabetului zaharat. … Continue reading

Sfaturi pentru a obţine beneficii din cerealele integrale

Dietă şi Nutriţie

Sfaturi pentru a obţine beneficii din cerealele integrale

Consumul constant de cereale integrale constituie o modalitate simplă de a vă asigura o viaţă sănătoasă, pe termen lung. Cerealele integrale conţin o serie de substanţe nutritive esenţiale: proteine, fibre, vitamine din complexul B, antioxidanţi dar şi minerale (fier, zinc, cupru, magneziu).… Continue reading

Regimul dietetic în hiperlipidemia de tip II A

Dietă şi Nutriţie

Regimul dietetic în hiperlipidemia de tip II A

Hiperlipidemia de tip II A

Hiperlipidemia este o boală frecventă, fie moştenită, fie câştigată. Forma moştenită (familială) apare fie în primele luni sau ani de viaţă, fie mai târziu, la maturitate. Se caracterizează prin apariţia pe piele a xantoamelor, noduli cu diametrul de 3-10 mm, albi-gălbui, localizaţi la nivelul tendonului lui Ahile, la coate, la tendoanele mâinii. Pe pleoapele acestor bolnavi se observă pete gălbui, cu diametrul de aproximativ 3-6 mm, numite xantelasme.

Continue reading

Tratamentul dietetic al hiperlipidemiilor

Dietă şi Nutriţie

Tratamentul dietetic al hiperlipidemiilor

În această categorie intră bolile caracterizate prin creşterea concentraţiei grăsimilor din sânge, fenomen care este însoţit de ateroscleroză.
Principalele lipide care au importanţă în definirea hiperlipidemiilor sunt colesterolul şi trigliceridele. Acestea pot să crească în sânge izolat, (hipercolesterolemii, hipertrigliceridemii) sau, asociat, (hiperlipidemii mixte). Este util să arătăm că, de fapt, creşterea concentraţiei lipidelor se produce ca o consecinţă a creşterii lipoproteinelor, care sunt transportorii lipidelor.

Continue reading

Scroll Up