Categorie: Articole recomandate

Sănătatea este măsura fericirii noastre

Articole recomandate Dietă şi Nutriţie Suplimente Alimentare

Sănătatea este măsura fericirii noastre

Este adevărat. Din păcate, însă, la tinereţe fugim cu sănătatea după bani, iar la bătrâneţe fugim cu banii după sănătate. Doar în momentul în care nu mai suntem în perfectă stare de sănătate, realizăm cât de puţină importanţă i-am acordat. Am face orice să o mai recuperăm, iar, câte o dată, este prea târziu.

Continue reading

Ce ştim despre pulberea din grâu verde?

Articole recomandate

Ce ştim despre pulberea din grâu verde?

La loc de cinste, pe raftul cel mai înalt din cămara naturii, se află pulberea din grâu verde, cunoscută şi sub denumirea de multivitamină a naturii.

Această pulbere conţine în cantităţi mari vitamine naturale, minerale, oligoelemente şi enzime de care corpul nostru are nevoie. Are conţinut ridicat de calciu, magneziu si caliu. Este o sursă perfectă de proteine deoarece conţine 17 feluri de aminoacizi, adică toţi aminoacizii esenţiali în proporţiile optime. Este uşor asimilată de către organismul nostru deoarece digerarea nu necesită multă energie. Deci poate fi consumată şi de către cei cu o digestie mai proastă.

În prima fază pulberea din gâu ajută la digestie şi functionarea organelor interne deoarece are efect puternic alcalin. Conţinutul său bogat în clorofilă ajută la o mai buna oxigenare a sângelui. Îmbogăţeşte astfel alimentarea celulelor cu oxigen, având un important rol antiinflamator.

Bun detoxifiant, pulberea din grâu ajută la completarea carenţelor din alimentaţie. Ridică nivelul energetic al organismului. Efectul său de vitalizare se datorează exclusiv conţinutului său bogat în vitamine şi minerale. Pulberea din grâu este cea mai complexă substanţă nutritivă din lumea plantelor.

Prin importanta concentraţie de clorofilă pe care o deţine, pulberea de grâu verde aduce mari beneficii împotriva bolii neoplazice (cancerului). Astfel, clorofila formează legături chimice strânse cu unii agenti cancerigeni. Reduce sau împiedicâ absorbţia intestinală a acestora. Totodată clorofila neutralizează mulţi radicali liberi protejând împotriva altor substanţe cancerigene, a radiaţiilor şi a efectelor secundare ale curelor cu chimioterapice si citostatice asupra celulelor sănătoase.

Efectele benefice importante ale pulberii de grâu verde s-au constatat şi în:

 • cadrul curelor de depurare şi dezintoxicare, în demersurile anti-aging (împotriva îmbătrânirii) şi de reducere a greutăţii corporale din supraponderalitate şi obezitate
 • hematologie (deoarece preparatul stimulează eritrogeneza – formarea globulelor roşii în sânge)
 • susţinerea nutriţională a sportivilor de performanţă (preparatul stimulează creşterea şi menţinerea la nivele sporite a numărului de eritrocite, a hematocritului şi a valorii hemoglobinemiei)
 • susţinerea nutriţională a pacientului seropozitiv HIV sau cu SIDA şi a celui cu leuconevraxie (scleroză multiplă/în plăci)
 • profilaxia cancerelor în general şi a celui de parenchim pulmonar în special, prin diminuarea fibrozei pulmonare a fumătorilor şi a celor care au suferi de TBC
 • afecţiuni de mai mică gravitate precum: acneea, eczemele, tendinţa la infecţii recidivante, tulburările de oxigenare cerebrală sau a altor ţesuturi, afecţinile hepatice, metabolice.

Ce Substanţe conţine Pulberea din Grâu Verde?

Pulberea din grâu verde conţine substanţe cu un potenţial incredibil de vindecare pentru organism. Catalogat drept un aliment „complet” de experţii în nutriţie, grâul verde a devenit parte a dietei multor persoane dornice să trăiască o viaţă lungă şi sănătoasă.

Pulberea din grâu verde este indicată în cure de:

 • Detoxifiere, deoarece efectul consumului de pulbere conduce în fiecare caz la echilibrarea organismului. Influenţează pozitiv funcţionarea întregului organism. Datorită efectului alcalin organismul începe după un timp să descompună substanţele nocive depozitate. Procesul de detoxifiere este intens, se constată, astfel, o stare generală îmbunătăţită, mai puţină oboseală, putere de muncă mai mare. Şi cu timpul o rezistenţă mai bună în faţa bolilor.
 • Stimulare a imunităţii, deoarece multitudinea enzimelor care se regăsesc în pulberea din grâu verde dirijează şi supraveghează milioanele de reacţii biochimice care se produc în organism. Pulberea din grâu, datorită conţinutului ridicat de enzime, necesare pentru oxigenarea celulară, leagă radicalii liberi şi diminuează riscul de îmbolnăvire. Una dintre enzimele conţinute de pulberea este SOD-ul natural (SUPEROXID DISMUTAZA). Acesta este un preparat enzimatic de origine vegetala, cu un efect deosebit în vindecarea bolilor. Revitalizează organismului şi încetineşte procesele de îmbatrânire celulară.
 • Reglare a proceselor digestive, >deoarece are proprietati alcalinizante, abundenta mineralelor alcaline din pulberea din grâu verde scade aciditatea ph-uluiu organismului. Conduce la ameliorarea tulburărilor gastrointestinale.

Prin importanta concentraţie de clorofilă pe care o deţine, pulberea de grâu verde aduce mari beneficii împotriva bolii neoplazice (cancerului). Astfel, clorofila formează legături chimice strânse cu unii agenti cancerigeni reducând sau împiedicând absorbţia intestinală a acestora.

Suc din Iarba de Grau Verde analizat la nivel ADN

Totodată clorofila neutralizează mulţi radicali liberi protejând împotriva altor substanţe cancerigene, a radiaţiilor şi a efectelor secundare ale curelor cu chimioterapice si citostatice asupra celulelor sănătoase. Este dovedit prin studii faptul că pulberea de grâu verde are un important rol în activarea apoptozei celulare.

Apoptoza celulară este un termen medical ce indica procesul de moartea celulara fiziologică. Acest proces este esenţial pentru dezvoltarea şi funcţionarea normală a organismelor multicelulare. Prin apoptoză celulele declanşează auto-distrugerea proprie ca răspuns la un anumit semnal.

Acest proces este programat genetic şi este necesar pentru supravieţuirea organismelor pluricelulare. Apoptoza este insă pervertită în cazul afectiunilor neoplazice. Oncologii au fost tradiţional preocupaţi în principal de proliferarea celulară. Cu toate acestea în ultimul timp atenţia lor se îndreaptă, cu un interes din ce in ce mai mare, spre studiul apoptozei.

Observaţia legată de apariţia apoptozei în tumori nu este recentă. Atunci când modificările de la nivelul ADN cauzează acumularea anormală de celule se produce transformarea malignă. Anumite celule canceroase se divid mult mai încet decât celulele normale. Dar, cancerul continuă să se extindă datorită prelungirii timpului de viaţă al celulei. Mulţi carcinogeni provoacă rupturi ADN sau interferă cu enzimele necesare pentru replicarea corectă a ADN.

Apoptoza este o metodă eficientă de prevenire a transformarii maligne deoarece ea îndepărtează celulele care posedă alterări genetice.
Apoptoza anormală poate promova dezvoltarea cancerului, atât prin permiterea acumularii de celule in diviziune, cât şi prin blocarea îndepărtării variantelor genetice cu potenţial malign ridicat. Aşadar normalizarea procesului de apoptoză în cazul persoanelor ce prezintă neoplasm îmbunătăţeste enorm rata supravieţurii acelei persoane.

Multe cercetări ştiinţifice au atras atenţia asupra proprietăţilor acestei pulberi în combaterea afecţiunilor neoplazice

Le amintim pe unele dintre acelea care, fiind şi mai recente, ne par a fi mai interesante în domeniul sustinerii nutriţionale a pacientului neoplazic (cu cancer). Astfel:

 1. În 2002, Ben – Arye E & Co, în cadrul studiului dublu – orb randomizat denumit „Sucul de grâu verde încolţit în tratamentul colitei ulcerative distale active” a concluzionat că administrarea zilnică, timp de o lună a acestui suc a condus la diminuarea activităţii inflamatorii, a ulceraţiilor şi sângerărilor colonice, a durerilor abdominale precum şi a celorlalte semne de colită ulcerativă la pacienţii trataţi vs. placebo.
 2. În 2004, Marawaha RK & Co, în studiul pilot denumit „Sucul de grâu verde încolţit reduce nevoia de transfuzii sangvine la pacienţii cu Thalasemie majoră” au demonstrat faptul că frecvenţa transfuziilor de sânge la macienţii major thalasemici la care le-a fost administrat zilnic acest suc scade cu 25 – 40%.
 3. În 2006, Dey, R. Sarkar & Co în Journal of Clinical Oncology, arată că utilizarea sucului de grâu verde încolţit la tratamentul pacienţilor cu diferite forme de cancer, aduce efecte importante în imbunătăţirea calităţii vieţii şi a indicelui Karnofsky şi reprezintă O ALTERNATIVĂ EFICIENTĂ PENTRU TRANSFUZIILE DE SÂNGE.
 4. În acelaşi sens, în 2007, israelianul Bar – Sela G & Co, în cadrul studiului pilot denumit „Sucul de grâu verde încolţit diminuează toxicitatea hematologică dată de chimioterapia cancerului de sân” arată că administrarea zilnică a acsetui suc pe întreaga perioadă a tratamentului citostatic în cancerul de sân diminuează cu 60% mielotoxicitatea (efectul toxic asupra măduvei osoase formatoare de celule sangvine) ceea ce conduce la îmbunătăţirea toleranţei organismului la tratamentul polichimioterapic şi la scăderea necesităţii tratamentului cu GCST (Factor de Stimulare a Creşterii Granulocitelor), neinfluenţând în sens negativ eficacitatea chimioterapiei.
Lucerna Verde Pulbere – „mama tuturor plantelor”

Articole recomandate

Lucerna Verde Pulbere – „mama tuturor plantelor”

Aproape oricine a auzit măcar o dată în viață termenul de alfalfa, minunata mâncare pe care caii o consumă cu atâta plăcere. Însa mulți nu știu faptul că acest preparat este benefic și organismului uman.

Alfalfa sau lucerna verde

este o plantă ierboasă care poate atinge 1 m înălțime. Rădăcinile plantei ating o adâncime de peste 4,5m. Această caracteristică permite plantelor să supraviețuiască în perioadele de secetă. Ca și celelalte leguminoase la fel și lucerna verde are la rădăcină nodozități. Aici trăiesc bacterii fixatoare de azot cu care planta trăiește în simbioză.

Florile plantei sunt polenizate după un studiu din Suedia în 78% de bondari și numai 1% de albine. De acea în Scandinavia se cultivă lucerna în regiunile unde trăiesc bondari. Planta conține un procent ridicat de proteină, fiind folosită ca nutreț, pentru însilozare, sau ca uscată ca fân.

Ea este o plantă perenă, care atinge o vârstă de 4 până la 12 ani. În Germania o cultură de lucernă este folosită 2-3 ani. În funcție de sol și regiunile climatice, aceasta planta poate asigura o cantitate de 10t de fân la hectar. Pentru a obține recolte mai mulți ani la rând din aceeași cultură, se recomandă o dată pe an, recoltarea lucernei după perioada înfloritului.

Planta provine din Persia, unde era un nutreț valoros pentru cai. După unele izvoare din antichitate, lucerna a fost adusă prin anul 470 î.Hr., în Grecia și prin anii 150–50 î.Hr. În Italia unde era folosită în furajarea oilor. Pe la începutul secolului XVI a fost dusă de coloniștii spanioli în Mexic de unde apoi a ajuns în toată America.

În Australia și Noua Zeelandă planta va ajunge abia prin secolul XIX. Aici la început au apărut probleme create de lipsa bondarilor. La propunerea lui Charles Darwin au fost aduși în 1885, bondari pentru a asigura polenizarea florilor. Planta mulțumită rădăcinilor adânci poate supraviețui în regiunile aride tropicale.

Lucerna verde de-a lungul istoriei

Chinezii au folosit această plantă timp de secole întregi pentru a trata litiazele renale (pietrele la rinichi). Aceasta deoarece această plantă deține excelente proprietăți diuretice și laxative, și nu numai. Frunzele lucernei sunt foarte bogate în vitamine și minerale precum calciu, magneziu, potasiu, acestea conținând chiar și caroten. Acesta din urma și-a dovedit eficacitatea în susținerea funcției cardiace cât și în combaterea cancerului.

Frunzele plantei conțin, de asemenea, aminoacizi esențiali fapt pentru care lucerna este eficace în combaterea infecțiilor urinare, afecțiunilor prostatei și ale vezicii urinare. În combinație cu potasiul, aminoacizii esențiali sunt eficienți, așa cum am mai spus, în susținerea unei bune funcționări a rinichilor. Iar funcția antibacteriană și antimicrobiană pe care o deține, combate apariția infecțiilor urinare datorate deplasării calculilor renali (pietrelor de la rinichi) în momentul expulziei acestora. Această plantă este deasemenea recunoscută și pentru rolul său detoxifiant, deoarece se consideră că acționează și asupra glandei pituitare echilibrându-i funcția.

În medicina chineză Pulberea din lucernă verde era folosită și în combaterea artritei, diabetului, în combaterea astmului sau alergiilor sezoniere. Lucerna verde fiind bogată în proteine este indicată tuturor acelora care ţin o cură de slăbire supunându-se unui regim alimentar restrictiv. Conține doar 24 calorii în 100 de grame de produs, nu contine zahăr, grăsimi saturate așadar nu favorizează creșterea colesterolului sau a trigliceridelor.

Alte beneficii ale pulberii din lucernă verde Deep Green

Datorită conținutului său bogat în fibre, Pulberea din lucernă verde Deep Green Puterea Naturii ajută digestia și totodată prelungește senzația de sațietate, temporizând astfel foamea. De asemenea prin conținutul său bogat în fibre se adresează și persoanelor care suferă de constipație cronică, deoarece normalizează tranzitul intestinal.

Este eficientă și în scăderea colesterolului (rău – LDL colesterol) fără să afecteze colesterolul bun (HDL colesterol). Astfel este indicată persoanelor care suferă de ateroscleroză. Studiile făcute pe animale au demonstrat faptul că acestea au manifestat o scădere a nivelului de glucoză din sânge. Aceasta pe perioada în care au fost monitorizate deoarece au primit lucernă in dieta zilnică. Așadar putem extinde aceste descoperiri si putem afirma faptul ca lucerna este benefică în scăderea glicemiei. Se recomandă şi în cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat tip II.

Valorile nutritionale ale pulberii din lucernă verde Deep Green

Conținând întreg complexul de B-uri, o doză de pulbere din lucernă este indicată și persoanelor care depun efort fizic sau intelectual crescut. Aceasta este recunoscută pentru efectul său benefic asupra persoanelor care suferă de depresie, anxietate sau oboseala cronică. Pulberea din lucernă verde Deep Green Puterea Naturii este indicată persoanelor care au probleme in ceea ce privește circulația sangvină. Este indicată mai ales celor care au probleme cu circulația cerebrală. Beneficiul neurologic major al lucernei se trage nu numai din conținutul său bogat în vitamine: B1, B3, B6, B5; acid folic cât și din prezența, în conținutul acesteia, a vitaminei K. Lucerna verde este una din plantele cu cel mai ridicat conținut de vitamina K din natură. Această vitamină are un important rol in normalizarea funcționării plachetelor sangvine.

Vitamina K este unul din factorii care determină procesul de coagulare al sângelui, intervenind în procesul de oprire a unei sângerări. De aceea consumul de pulbere din lucernă verde Deep Green Puterea Naturii nu este indicat peroanele care iau un tratament medicamentos cu anticoagulante. În afară de această funcție vitamina K activează osteocalcina o proteină care joacă un rol în metabolismul de sinteză a oaselor. De aceea este indicata tuturor persoanelor care sufera de artrită, reprezentând, de asemenea, un adjuvant in tratamentul osteoporozei.

Scroll Up