Blog

Organoterapia

Organoterapia face parte din bioterapii, adică terapiile care folosesc remedii obţinute din organisme vii. Ea tratează organul sau ţesutul bolnav prin administrare de extrase de organe sau ţesuturi animale omoloage, conform principiului identităţii (un ţesut sănătos tratează acelaşi tip de ţesut, bolnav).

PRINCIPII

✅ Organoterarapia intervine asupra organelor bolnave, aducându-le componente provenind din celule sănătoase ale unui organ identic.
✅ Elementele provenite din acest organ sau ţesut sănătos, diluate şi dinamizate după metoda prin care se obţin şi medicamentele homeopatice, servesc la reglarea, stimularea sau încetinirea funcţionării organului sau ţesutului lezat (acţiunea lor depinde de gradul de diluţie).
✅ Astăzi, specialiştii folosesc termenii de organoterapie diluată şi dinamizată, sau organoterapie homeopatică, pentru a o diferenţia de opoterapie.

CE TRATEAZĂ ORGANOTERAPIA

  • Organoterapia prezintă interes în cazul afecţiunilor repetitive din sfera ORL (sinuzite, otite, faringite), astmului, infecţiilor urinare sau vaginale, tulburărilor reumatismale (artroza, artrită), digestive sau de somn, precum şi în cazul dismenoreei.
  • Se recomandă să o asociaţi cu o terapie personalizată a ,,terenului”, precum homeopatia, fitoterapia, oligoterapia, acupunctura etc. Puteţi lua preparatele şi în completarea unui tratament alopat.

CONTRAINDICAŢII

  • Nu există decât una singură: nu se tratează niciodata direct un organ atins de cancer în faza evolutivă. De exemplu, dacă suferiţi de un cancer la plămâni încă netratat, nu trebuie să luaţi preparatul Plămân.

GĂSIREA UNUI SPECIALIST

  • Nu există specializare oficială în organoterapie, si nici un terapeut nu o practică în mod exclusiv. Cei care o prescriu sunt, de regulă, medici homeopaţi, acupunctori, fitoterapeuţi sau naturopaţi.

CE SPUN STUDIILE

  • Diluţiile folosite (între 10-8 şi 10-30 g) îi fac sceptici pe numeroşi oameni de ştiinţa, care consideră organoterapia ca fiind un placebo.

CUM SE DESFĂŞOARĂ O ŞEDINŢĂ

DIAGNOSTICUL

  • La prima vizită, terapeutul vă va pune întrebări despre simptome, despre apariţia lor, dar şi despre modul dvs. de viaţă, preferinţele alimentare, bolile din trecut şi cele ale membrilor familiei.
  • Apoi va trece la un examen clinic amănunţit, completat, la nevoie, prin câteva examene de laborator şi/sau imagistice.

TRATAMENTUL

  • Terapeutul vă va prescrie:
    – diluţii slabe (4 sau 5 CH), pentru a stimula organul care trebuie tratat;
    – diluţii medii (7CH), pentru a-i regla funcţionarea;
    – diluţii înalte (9CH şi mai mult), pentru a-i încetini funcţia.
  • Posologie: în mod obişnuit, trei prize pe săptămână, variind în funcţie de afecţiune. De exemplu, dacă suferiţi de o sciatică acută, administrarea se va face în două doze pe zi, dar dacă aveţi un ulcer stomacal, veţi lua una sau două doze pe săptămână.

preluare: Portia de sanatate – Ed. Reader’s Digest, 2011

Aţi putea să fiţi interesat să citiţi şi articolul: Ozonoterapia.

Cerasus vine în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră cu produsul proBIO.

Share this post

Leave your thought here